Hva slags type bil bør man leie? Velg en liten bybil!

Å komme seg rundt i byen med bil er en utfordring som krever et effektivt transportmiddel. I byjungelen må man regne med slitsomme trafikkorker i rushtiden og at man må hele tiden stoppe ved trafikklys eller ved fotgjengerfelt. Å finne parkering viser seg ofte å være en svært kjedelig oppgave. Derfor er en liten bybil midt i blinken for deg som skal kjøre i Oslo. Bybiler er ikke bare mer økonomiske, men også lett å manøvrere. Hvilke andre egenskaper skal et slikt kjøretøy ha?

En liten bybil – hvilke egenskaper bør den ha?

For å kunne bevege seg effektivt rundt i byen, trenger man ikke å eie et kjøretøy. I tillegg til offentlig transport er det også verdt å vurdere bilutleietjenester. Denne løsningen er praktisk og enkel og gjør at vi kommer oss fra A til B direkte uten at vi er avhengig av bussforbindelser eller må vente på busstoppen. Når man er på handling eller fakter noe, behøver man ikke å bære med seg ting over lange avstander. Bybil er derfor veldig høvelig for dem som setter pris på god planlegging og tidsbesparelse i hverdagen.

En liten bybil som er lett å manøvrere

Små bybiler er klart det beste valget for dem som må bevege seg rundt i større byer. Den kompakte størrelsen gjør at de er lett å manøvrere og parkere. Det er mye enklere å finne ledig parkeringsplass, noe som for mange er et av hovedargumentene for å eie en liten bybil.

Personbiler i bybil-klasse kan deles inn i to segmenter:

Lavt drivstofforbruk

Små bybiler er det beste valget for å komme seg rundt i Oslo også på grunn av lavt drivstofforbruk. Kjøring i gatetrafikk innebærer kontinuerlig bremsing og akselerasjon, noe som gjør at drivstofforbruket er høyere enn ved kjøring på en motorvei. Små biler med et lite sylindervolum vil da være det beste valget. Kraftige motorer gir mer dynamisk kjøring, men krever hyppigere drivstofftanking. For større kjørekomfort kan du velge et kjøretøy med automatisk girkasse. De som er vant med tradisjonell bilkjøring foretrekker derimot manuell girkasse. En smart løsning som kan redusere kostnadene ved bilhold er å leie en elektrisk bil. I Oslo kan man finne flere ladestasjoner, så elbiler er ikke bare enkle å bruke, men fremfor alt økologiske.

Tilleggsutstyr

En godt utstyrt bil gjør bykjøring til en behagelig opplevelse uansett årstid. Innebygd GPS lar deg finne frem til destinasjonen problemfritt. Dette gjelder spesielt turister som ikke er så kjent i byen. Armlener gjør kjørekomfort til en behagelig opplevelse, noe som også bidrar til å opprettholde riktig kroppsholdning. Takket være setejustering kan du raskt tilpasse bilen til din høyde og til dine vaner.

Klimaanlegg – noe som er et absolutt must i alle komfortable biler – opprettholder den optimale temperaturen inne i bilen på varmere dager. Mens på kalde vinterdager, hvor bilen er iskald er det en nytelse å kjøre med påslått setevarmer. Ved lengre kjøreturer vil cruisekontroll være av uvurderlig hjelp. Takket være denne funksjonen vil du unngå å hele tiden holde foten på gasspedalen.

Små bybiler – våre anbefalinger

Bilutleie i Oslo er en praktisk og komfortabel løsning som gjør det enkelt å komme seg rundt i byen både for private, forretnings- eller turistformål. Leietilbudet vårt inkluderer praktiske små bybiler som oppfyller dine forventninger. Dette kan eksempelvis være en liten Volkswagen Ups med en økonomisk 1.0 bensinmotor eller en større Volkswagen Golf med en elektrisk motor. Hos oss finner du biler med både manuell og automatisk girkasse.

Andre nyheter