Hva slags type bil bør man leie? Velg en liten bybil!

Å komme seg rundt i byen med bil er en utfordring som krever et effektivt transportmiddel. I byjungelen må man regne med slitsomme trafikkorker i rushtiden og at man må hele tiden stoppe ved trafikklys eller ved fotgjengerfelt. Å finne parkering viser seg ofte å være en svært kjedelig oppgave. Derfor er en liten bybil midt i blinken for deg som skal kjøre i Oslo. Bybiler er ikke bare mer økonomiske, men også lett å manøvrere. Hvilke andre egenskaper skal et slikt kjøretøy ha?

En liten bybil – hvilke egenskaper bør den ha?

For å kunne bevege seg effektivt rundt i byen, trenger man ikke å eie et kjøretøy. I tillegg til offentlig transport er det også verdt å vurdere bilutleietjenester. Denne løsningen er praktisk og enkel og gjør at vi kommer oss fra A til B direkte uten at vi er avhengig av bussforbindelser eller må vente på busstoppen. Når man er på handling eller fakter noe, behøver man ikke å bære med seg ting over lange avstander. Bybil er derfor veldig høvelig for dem som setter pris på god planlegging og tidsbesparelse i hverdagen.

En liten bybil som er lett å manøvrere

Små bybiler er klart det beste valget for dem som må bevege seg rundt i større byer. Den kompakte størrelsen gjør at de er lett å manøvrere og parkere. Det er mye enklere å finne ledig parkeringsplass, noe som for mange er et av hovedargumentene for å eie en liten bybil.

Personbiler i bybil-klasse kan deles inn i to segmenter:

  • A-segment – de minste kjøretøyene med en lengde på ca. 3,5 meter. De har små bagasjerom og begrenset passasjerplass, så de passer best for 1-2 personer. Biler av denne typen er vanligvis 3- eller 5-dørs hatchbacks eller crossovers;
  • B-segment- litt større modeller med en lengde på nesten 3,7 meter. Disse bilene har større bagasjerom og baksete, noe som gjør det lettere å frakte større gjenstander. De er også mer komfortable for passasjerer i baksetet, og er egnet for 4 eller 5 personer. Som i tilfelle av A-segment bybiler, finnes de som oftest i hatchback- eller crossover-utgave.

Lavt drivstofforbruk

Små bybiler er det beste valget for å komme seg rundt i Oslo også på grunn av lavt drivstofforbruk. Kjøring i gatetrafikk innebærer kontinuerlig bremsing og akselerasjon, noe som gjør at drivstofforbruket er høyere enn ved kjøring på en motorvei. Små biler med et lite sylindervolum vil da være det beste valget. Kraftige motorer gir mer dynamisk kjøring, men krever hyppigere drivstofftanking. For større kjørekomfort kan du velge et kjøretøy med automatisk girkasse. De som er vant med tradisjonell bilkjøring foretrekker derimot manuell girkasse. En smart løsning som kan redusere kostnadene ved bilhold er å leie en elektrisk bil. I Oslo kan man finne flere ladestasjoner, så elbiler er ikke bare enkle å bruke, men fremfor alt økologiske.

Tilleggsutstyr

En godt utstyrt bil gjør bykjøring til en behagelig opplevelse uansett årstid. Innebygd GPS lar deg finne frem til destinasjonen problemfritt. Dette gjelder spesielt turister som ikke er så kjent i byen. Armlener gjør kjørekomfort til en behagelig opplevelse, noe som også bidrar til å opprettholde riktig kroppsholdning. Takket være setejustering kan du raskt tilpasse bilen til din høyde og til dine vaner.

Klimaanlegg – noe som er et absolutt must i alle komfortable biler – opprettholder den optimale temperaturen inne i bilen på varmere dager. Mens på kalde vinterdager, hvor bilen er iskald er det en nytelse å kjøre med påslått setevarmer. Ved lengre kjøreturer vil cruisekontroll være av uvurderlig hjelp. Takket være denne funksjonen vil du unngå å hele tiden holde foten på gasspedalen.

Små bybiler – våre anbefalinger

Bilutleie i Oslo er en praktisk og komfortabel løsning som gjør det enkelt å komme seg rundt i byen både for private, forretnings- eller turistformål. Leietilbudet vårt inkluderer praktiske små bybiler som oppfyller dine forventninger. Dette kan eksempelvis være en liten Volkswagen Ups med en økonomisk 1.0 bensinmotor eller en større Volkswagen Golf med en elektrisk motor. Hos oss finner du biler med både manuell og automatisk girkasse.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?