Leie av elbil – en god idé å teste elbil

Det er fortsatt en stor elbil-hype, og man trenger ikke overbevise nordmenn flest at elbil er et godt valg. I 2019 utgjorde strømdrevne biler 55,9% av alle kjøretøyene på norske veier. Vurderer du å kjøpe elbil? Før du går til innkjøp av elbil, er det lurt å prøve ut flere økologiske biler. Et bilutleiefirma som tilbyr elbiler vil hjelpe deg med dette.

Leie av elbil i Oslo – hvilke avgiftslettelser kan elbilsjåførene regne med?

For en tid tilbake kunne norske bilister regne med veldig store avgiftslettelser på elbil. Til tross for at denne trenden har bremset noe ned, er det fremdeles gunstig og lønnsomt å kjøre bil uten forbrenningsmotor.

Det du må imidlertid vite er at det har skjedd noen endringer i elbilkjøring i Oslo. Fra 1.juni 2019 begynte elbiler å betale for bompasseringer i og rundt Oslo. Etter den nyeste forskriften fra myndighetene i Oslo må også elbilførere betale parkeringsavgifter. Takstene er imidlertid betydelig lavere enn for fossildrevne biler. Derfor lønner det seg fortsatt å kjøre elbil.

Elbiler støttes også av leiebilfirmaer. De tilbyr forskjellige bilmodeller og gir kundene muligheten til å prøve ut potensialet til grønn energi.

Elbil – hva er fordeler med å eie elbil?

Økologisk og trygg transport

Elbiler fremmes som økologiske transportmidler. De gir ikke CO2-utslipp, og er perfekte for dem som bryr seg om miljøet.

Lave driftskostnader og kjørekomfort

Billigere drift er utvilsomt en stor fordel med elbiler. Strømforsyning er definitivt mer økonomisk. Ingen forbrenningsmotor gjør at bilen produserer mindre støy og er mer behagelig å kjøre.

Den perfekte bybilen

Elbil fungerer utmerket som en urban transportmiddel. Elbil med et fulladet batteri er en enkel måte å forflytte seg rundt i byen. Elbiler egner seg ikke til lange turer, men de liker seg godt i bygatene.

Feilfrie biler

En elektrisk motor har en mindre komplisert konstruksjon enn en forbrenningsmotor. Takket være dette er risikoen for motorfeil definitivt lavere. Det er heller ikke nødvendig å skifte ut filter og olje. Vedlikehold er begrenset til å lade opp bilen.

Prøve ut elbil før du kjøper

Å kjøpe en ny bil er en stor utgift. Før den nye bilen dukker opp i garasjen din, bør du forberede deg godt før kjøpet. Før man tar den endelige beslutningen, kan det være nyttig å prøve ut den mest interessante modellen. Er du er interessert i elbiler, bør du ta en titt på bilutleiefirmaer.

Bilutleiefirmaer har ofte en omfattende bilpark. Disse inkluderer også elbiler. Velg en modell som du synes er interessant for deg, prøv den ut, og finn ut om det er noe deg. Bilutleie har interessante tilbud på langtidsleie av bil. Dette betyr at du har mulighet til å prøve ut bilen i lengre perioder. Hos Oslo Bilutleie AS kan du velge mellom person-elbiler og elektriske varebiler fra populære og verdsatte merker.

Leie av elbil er en god måte for å prøve ut og sjekke om bilen oppfyller dine krav og behov. Du kan bruke elbil til hverdagslige formål som jobbpendling eller shopping. Etter en periode med prøvekjøring vil den endelige beslutningen om å kjøpe elbil være mye enklere.

Andre nyheter