Hva er og hvor mye er grensen for antall kilometer ved langtidsleie?

leiebil uten kilometergrense

Langtidsleie av bil med kilometergrense er i dag standard. Lurer du på hva kilometergrensen er? Vet du hva konsekvensene er hvis du overskrider den? Svarene på disse og andre spørsmål om kilometergrensen ved langtidsleie finner du nedenfor.

Informasjon om kilometergrensen finnes i grunnformelen for avtalen med ethvert bilutleiefirma. Hva er kilometergrensen? Det er den avstanden en kunde kan kjøre med leiebilen innenfor den avtalte prisen. Vanligvis uttrykkes kilometergrensen årlig eller månedlig, sjeldnere daglig.

Det er verdt å vite at bilutleie med kilometergrense ikke er noe spesielt for langtidsleieavtaler. Kilometergrensen er en universell term i bilutleie – den dukker også opp ved korttidsleie.

Hvor mye er kilometergrensen ved langtidsleie?

Skal du leie bil over lengre tid? Først må du undersøke hva bilutleiefirmaet har satt som grense for antall kilometer. Hos Oslo Bilutleie varierer kilometergrensen innenfor avgiften fra 1500 til 5000 km per måned. Takket være den fleksible politikken vi har vedtatt, kan hver sjåfør tilpasse denne parameteren til sine egne behov, med hensyn til de mest vanlige reisemålene.

Langtidsleie av personbiler – eksempler på  sammen med kilometergrensen:

  • Volkswagen e-UP! Den foreslåtte kilometergrensen er 2000 km per måned innenfor avgiften på 9000 NOK. Avgift for overskridelse av den avtalte kilometergrensen er 3 NOK for hver ekstra kilometer.
  • Volkswagen Polo. Oslo Bilutleie tilbyr også biler med bensinmotorer. Den månedlige leieavgiften for denne modellen er 8000 NOK, og kilometergrensen innenfor denne prisen er 1500 km. For hver ekstra kilometer må sjåføren betale 3 NOK.
  • Suzuki S-cross 4×4 hybrid. Å leie denne bilen med kilometergrense gir deg muligheten til å kjøre 1500 km innenfor abonnementet som koster 12 000 NOK. Det belastes en avgift på 3 NOK for hver ekstra kilometer.

Overskridelse av kilometergrensen og konsekvenser

Leie av bil med kilometergrense betyr at sjåføren må være oppmerksom på den avstand som tilbakelegges med leiebilen. Hvorfor det? Grunnen er enkel. Å overskride den avtalte kilometergrensen vil føre til en ekstra avgift. Informasjon om beløpet finnes også i avtalen – det kan være for eksempel 3 eller 5 NOK for hver ekstra kilometer. Hyppig overskridelse av grensen kan gjøre langtidsleie i Oslo lite lønnsomt. Dette er også hovedgrunnen til at det er verdt å vite hvordan du kan fastsette den optimale kilometergrensen.

Hvis du bestemmer deg for å leie bil med kilometergrense, må du ta hensyn til følgende faktorer:

  • Månedlig eller årlig distanse kjørt så langt. Dette er en enkel måte å få en omtrentlig idé om antall kilometer som tilbakelegges med bilen i det valgte tidsintervallet.
  • Rutene du planlegger å ta. Leie av bil med kilometergrense er ikke bare for bedrifter. Hvis du er en privatperson, planlegg rutene dine. På denne måten vil du få vite den optimale kilometergrensen.
  • Muligheten for å inngå en tilleggsavtale. Tror du at behovene dine kan øke? Det beste alternativet er å velge et bilutleiefirma som har en fleksibel politikk.
kilometergrense

Billeie uten kilometergrense – er det mulig?

Noen sjåfører lurer kanskje på om langtidsleie lønner seg, spesielt når det er en kilometergrense i kontrakten. Vil du kjøre uten å bekymre deg for å stadig overvåke kilometerstanden? Vil du unngå bekymringer for ekstra kostnader for overskridelse av en avtalt grense? Løsningen er billeie uten kilometergrense. Som navnet antyder, innebærer denne tjenesten at punktet om maksimal avstand sjåføren kan kjøre i en bestemt periode, blir utelatt i avtalen mellom utleiefirmaet og kunden. Hvilke fordeler har billeie uten kilometergrense? Nøkkelgevinstene fra sjåførens perspektiv inkluderer:

  • Ingen ekstra kostnader. Du trenger ikke bekymre deg for ekstra kostnader hvis det oppstår uventede hindringer på veien, for eksempel omkjøringer.
  • Fast utgift. Det er mulig å planlegge budsjetteringen av midler for leie av bil uten bekymring for å øke beløpene som er satt av til dette formålet hver måned.
  • Frihet til å bruke bilen. Billeie uten kilometergrense betyr at du ikke trenger å overvåke antall kjørte kilometer.

Er du interessert i billeie med eller uten kilometergrense i Oslo? Ta kontakt med oss – hos Oslo Bilutleie har vi en løsning for enhver sjåfør.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?