Ulemper og fordeler ved langtidsleie av bil

langtidsleie fordeler og ulemper

Trenger du en personbil eller varebil over lengre tid? En av løsningene er langtidsleie. Hvis du vil vurdere lønnsomheten ved å inngå en slik avtale, finner du nedenfor nøkkelulemper og fordeler ved langtidsleie. Finn ut hva du kan få og hvilke fallgruver du må være oppmerksom på når du signerer en avtale.

Hva er fordelene med langtidsleie?

En av grunnene til at langtidsleie av biler er svært populært, er de mange fordelene ved denne løsningen. Hva taler til fordel for langtidsleie? Enkelt sagt, det handler om økonomi og bekvemmelighet. Kombinasjonen av disse to aspektene gjør at langtidsleie av bil er det beste valget for mange sjåfører – du kan bruke bilen uten å bekymre deg for ting som forsikring.

Fast kostnad og én faktura – gjennom hele samarbeidsperioden

Vurderer du langtidsleie av bil? Etter å ha klargjort detaljene, vil du motta en faktura hver måned. Beløpet som vises på den, vil ikke være overraskende for deg – vilkårene for leien vil du allerede kjenne på forhånd. For eksempel kan avtalen inkludere at du kan kjøre bilen 2000 km hver måned som en del av den regelmessige betalingen. Bare etter å ha overskredet denne verdien, vil det påløpe ekstra kostnader. Enkelt og oversiktlig – uten skjulte kostnader. Slik ser samarbeidet med Oslo Bilutleie ut.

Glem forsikring, service og dekkskift

Leie av person- og varebiler innebærer ikke eierskifte – utleieselskapet forblir eier. Dette gir fordeler for sjåføren som bruker bilen. Hva snakker vi om? Eieren må ta seg av:

  • kjøretøyforsikring – du får en forsikret bil, noe som betyr at du ikke vil lide økonomiske konsekvenser i tilfelle kollisjon eller ulykke;
  • dekkbytte – to ganger i året vil utleieselskapet sørge for at kjøretøyets dekk er tilpasset årstidens veiforhold;
  • service – du trenger heller ikke bekymre deg for regelmessig vedlikehold av kjøretøyet for å beholde garantien, da dette også er eierens ansvar.

Enkel bytte av bil

Dette er en annen fordel med langtidsleie. Trenger du for øyeblikket en personbil, men snart vil du trenge en varebil? Ikke noe problem – bare informer utleieselskapet. Hos Oslo Bilutleie forstår vi at sjåførens behov kan endre seg. Derfor tillater vi muligheten for å bytte bil, også mens leiekontrakten er gyldig. Bare avtal detaljene med oss, og på avtalt dag bytter du nåværende brukte bil med en annen modell.

Mulighet for å merke bilen med egen reklame

Langtidsleie av biler er spesielt populært blant bedriftseiere. Tilhører du denne gruppen? Hvis du bruker bilen intensivt og mesteparten av tiden beveger deg rundt i byen, vil du sannsynligvis markedsføre bedriften din. I en god utleievirksomhet kan du ikke bare leie en bil uten reklame uten ekstra kostnad, men også avtale å merke karosseriet med firmaets logo. Høres flott ut, ikke sant? Dette er en annen fordel med langtidsleie.

Du bestemmer hvor lenge du trenger bilen

Du kan inngå en leieavtale for en person- eller varebil både for en måned og for et år – fleksibilitet er en annen fordel med denne tjenesten. I praksis betyr dette at du sikrer deg selv en bil for den perioden du faktisk trenger den. Hos Oslo Bilutleie tilbyr vi:

  • leie for en periode fra 1 til 36 måneder – du kan også forlenge den nåværende avtalen eller inngå en ny;
  • muligheten for å bytte bil i løpet av kontrakten – hvis du ønsker å benytte deg av denne muligheten, ta enkelt kontakt med oss;
  • muligheten for tidlig avslutning av leieavtalen – på forhåndsbestemte vilkår som er angitt i avtalen.

Ulemper ved langtidsleie av bil

Selv om langtidsleie har mange fordeler, må man også vurdere visse ulemper når man tar beslutningen om lønnsomheten. Hva snakker vi om? Det gjelder betingelsene som bilen stilles til disposisjon på. Noen plikter eller krav satt av bilutleieselskapet kan oppfattes som ugunstige av kunden. Derfor er det verdt å være klar over dem for å eventuelt justere avtalen når det er nødvendig.

fordelene med langtidsleie

Kun leietakker kan bruke leiebilen

Noen utleieselskaper presiserer at bilen bare kan brukes av leietakker. Opplever du dette som et veldig upraktisk krav fordi du driver en bedrift? Hos Oslo Bilutleie unngår vi slike bestemmelser i kontraktene våre. Vi krever imidlertid at enhver sjåfør som skal kjøre kjøretøyet, må ha hatt førerkort i minst ett år.

Begrenset utvalg av kjøretøymodeller

Mange bilutleieselskaper begrenser seg til personbiler, og derfor har kundene deres et mye mindre utvalg. Men visste du at dette ikke alltid er en hindring for å leie en bil? Velg et utleieselskap som satser på en stor og variert flåte. Hos Oslo Bilutleie finner du både person- og varebiler.

Som du ser, veier fordelene ved langtidsleie tyngre enn ulempene. Hvis du vil vite mer om denne tjenesten, kan du sjekke hvordan tilbakelevering av bilen etter langtidsleie fungerer. Har du spørsmål? Ønsker du å benytte deg av tilbudet vårt? Se gjennom våre biler eller ta kontakt med oss – vi vil tilby deg langtidsleie under gunstige vilkår.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?