Returnering av bil etter langtidsleie – hva du bør huske på?

tilbakelevering av bilen etter langtidsleie

Nærmer datoen for avslutning av langtidsleieavtalen og tilbakelevering av kjøretøyet seg? Det er svært sannsynlig at du lurer på hvordan returneringen av bilen etter langtidsleie foregår. Hva kan du forvente? Hvordan unngå ekstra kostnader? Få praktiske tips.

Retur av bil etter langtidsleie – viktige opplysninger

Kanskje er tilbakelevering av bilen etter langtidsleie en kilde til stress for deg. Unødvendigvis. Det er sant at tilstanden til bilen vil bli nøye sjekket rett etter at du kommer til avtalt sted med den. Dette betyr imidlertid ikke at du vil bli belastet for alle slitasjemerker, for eksempel slitasje på rattet. Vi er klar over at våre biler ofte brukes intensivt. Langtidsleie av biler har det med at slike merker kan vises på utstyr og karosseri av kjøretøyet. Imidlertid er normalt slitasje noe annet enn skader forårsaket av forsømmelser fra kundens side. Ekstra kostnader vil bare oppstå i tilfelle av sistnevnte.

Tilbakelevering av bilen etter langtidsleie trenger derfor ikke å være en kilde til stress. Men for at en spesialist skal kunne vurdere bilens tilstand, må den være ren – både utvendig og innvendig. Husk på dette – det er i din interesse å vaske og rydde bilen grundig.

Hvem vurderer tilstanden på kjøretøyet ved tilbakelevering etter langtidsleie?

En medarbeider i utleiefirmaet kan foreløpig vurdere tilstanden til kjøretøyet. Imidlertid, på grunn av behovet for spesialisert kunnskap, gjennomføres ofte en riktig vurdering av bilens tilstand av motorvognseksperter. Dette er gode nyheter for kunden – de trenger ikke å bekymre seg for at spor av normal bruk av kjøretøyet vil bli ansett som skader som føreren bevisst har forårsaket.

Vil du vite hvordan utleie av personbiler fungerer og hvordan du returnerer bilen etter langtidsleie hos Oslo Bilutleie? Gå gjennom innholdet i de dokumentene du har mottatt (inkludert kontrakten). Hvis du har spørsmål, kan du alltid kontakte oss.

Hvordan forberede seg til tilbakelevering av leid bil?

Hvis du skal levere tilbake bilen etter langtidsleie for første gang, kan du naturligvis ikke vite hva du kan forvente. Det er avgjørende å forberede seg på denne aktiviteten. Hvordan gjør du det? Grunnleggende trinn inkluderer:

  • Rengjøring av bilen. Bilutleiefirmaet bør motta en ren bil. Sørg for at den er ren både utvendig og innvendig.
  • Fjerning av personlige eiendeler fra kjøretøyet. I løpet av månedene eller til og med årene med leie kan det hende at det er mange ting i bilen som tilhører deg eller dine ansatte. Når datoen for bilretur nærmer seg, er det på tide å fjerne dem.
  • Sjekk av utstyr. Reservedekk, jekk eller verktøysett – sørg for at du returnerer bilen med utstyret som fulgte med ved mottakelsen.

Tilbakelevering av bilen etter langtidsleie bør skje til avtalt tid. På grunn av for eksempel veiarbeid eller en ulykke kan det hende du blir forsinket. For å unngå unødvendige kostnader, sørg for å informere de ansatte på utleiekontoret om dette.

Vil du returnere bilen til et annet sted enn der den ble hentet? Husk at en representant for utleiefirmaet må godkjenne dette. Hvis han ikke ser noen hindringer, sørg for å inngå en tilleggsavtale til kontrakten.

retur av langtidsleiebil

Hvilke kostnader kan oppstå ved tilbakelevering av bilen etter langtidsleie?

Kostnader ved tilbakelevering av bil etter langtidsleie kan omfatte forskjellige aspekter. Her er noen eksempler på hva ekstra kostnader kan påløpe for:

  • Tom tank: Hvis bilen ikke returneres med full tank, kan det påløpe ekstra kostnader og en administrativ avgift.
  • Tap eller ødeleggelse av nøkler: Å returnere bilen etter langtidsleie uten fullt sett med nøkler, inkludert reserve, kan også medføre ekstra kostnader.
  • Skader – med vilje eller som følge av uaktsomhet: I bilene levert av Oslo Bilutleie er det ikke tillatt å røyke eller transportere dyr. Sjåføren vil bli pålagt en ekstra avgift hvis det under inspeksjon av kjøretøyet viser seg at for eksempel setene er brent eller tygget på av et dyr.
  • Skitten bil: I dette tilfellet pålegger utleiefirmaet rengjøring (for eksempel rengjøring av seter), og kostnadene belastes kunden. Dette gjelder både forurensninger inne i kjøretøyet og utenfor.
  • Overskridelse av kilometertallet: Leie av bil med kilometergrense betyr at sjåføren må holde øye med denne grensen. Å returnere bilen etter langtidsleie med en kilometerstand høyere enn avtalt, vil også medføre ekstra kostnader.

Hvordan unngå kostnader ved tilbakelevering av bil etter langtidsleie? 

Oppskriften er enkel – husk å rengjøre bilen, fylle på drivstoffnivået i tanken og sjekke om du har et komplett sett med nøkler, verktøy og andre ting som ble levert med kjøretøyet ved henting. Følg også reglene for utleiefirmaet – husk for eksempel på røykeforbudet inne i bilen. Dette er en enkel måte å unngå unødvendige ekstrakostnader på.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?