Transport av ski og snowboard i bilen – praktiske tips

Skal du på ski- eller snowboardferie? Hvis du har eget vintersportsutstyr, så er det best å ta det med i bilen. Imidlertid må du huske på visse sikkerhetsregler. Lær om hvordan du frakter ski og utstyr på en riktig måte.

Transport av ski og snowboard på biltaket

Det er mange måter å transportere vintersportsutstyr. De fleste – og kanskje du også – plasserer ski på taket av bilen. Det fins noen grunner til at man bør frakte ski eller snowboard på nettopp denne måten.

Ved å transportere ski på biltaket unngår du risiko for personskader som kunne oppstå under en trafikkulykke. Imidlertid må du som fører også huske på de generelle sikkerhetsreglene under kjøring. Før du drar, forsikre deg at du har alle nødvendige forsikringer og dokumenter og at passasjerene har sikkerhetsbeltene festet. Alltid tilpass kjørehastigheten etter forholdene på veien.

Er du enig i at det er fornuftig og trygt å frakte vintersportsutstyr på biltaket? Det fins en rekke løsninger som lar deg feste ski og snowboard på taket.

Transport av vintersportsutstyr i takboks

Mange førere sier at den beste løsningen for å transportere ski på biltaket er å bruke en dedikert takboks. Slike bokser er store nok til å romme mer enn bare ski eller snowboard – også hjelmer eller klær. I tillegg blir innholdet i boksen beskyttet mot været som f.eks. snø.

Skal du frakte ski på biltaket, så må du bare huske å velge en boks som er tilpasset typen på bilen din. En annen fordel med denne løsningen er at den gir bedre komfort til de som sitter inne i bilen siden boksen genererer mindre støy enn et ski- eller snowboardstativ.

Transport av vintersportsutstyr med magnetisk skistativ

En takboks er ikke den eneste måten å transportere ski eller snowboard på biltaket – som et alternativ kan du bruke et magnetisk stativ. En av fordelene med denne typen stativ er at det er enkelt å montere og ta av uten verktøy. En annen ting som taler til løsningens fordel, er prisen – magnetiske stativer er billigere enn takbokser.

Selv om det er trygt å frakte ski i et magnetisk skistativ på taket, anbefales løsningen særlig for korte reiser. Føreren må også ta hensyn til produsentens anvisninger som gjelder tillatt kjørehastighet (som oftest er det 130 km/t).

Transport av vintersportsutstyr med skistativ

En annen måte å frakte ski utenfor passasjerommet, er å bruke et ski- eller snowboardstativ. Et slikt stativ er enkelt å montere – du fester det til sideskinnene på bilen. En annen fordel er den gunstige prisen. Dyrere modeller er utstyrt med tyverisikring.

Vintersportsutstyr som blir transportert i et stativ, er utsatt for været. Derfor må du være forberedt på at det kan være nødvendig å rengjøre skiene eller snowboardet når du kommer frem. Du bør imidlertid ikke ha problemer med å lagre selve stativet – det veier ikke mye og tar opp lite plass.

Transport av ski og snowboard inne i bilen

Skal du på skiferie alene eller med én passasjer? Da kan du la være å frakte skiene dine på biltaket og bruke bagasjerommet og baksetet i stedet. Hvordan transporterer du ski i passasjerommet på en trygg måte? Her er de grunnleggende reglene:

Kun utstyr som er riktig sikret, medfører ikke fare for deg, dine passasjerer og andre i trafikken.

Leie av bil med skistativ

Det finnes en rekke måter å transportere vintersportsutstyr på. Du kan bestemme deg enten for å bruke den anbefalte løsningen, dvs. å plassere utstyret på biltaket, eller å frakte riktig sikrede ski inne i bilen.

Skal du på skiferie med en leid bil? Velg da en av bilene som er tilgjengelige i vårt leiefirma. Hvis du drar på vinterferie sammen med hele familien, anbefaler vi at du leier en minibuss med stort bagasjerom. Vi tilbyr også leie av personbil utstyrt med skistativ.

Andre nyheter