Transport av ski og snowboard i bilen – praktiske tips

Skal du på ski- eller snowboardferie? Hvis du har eget vintersportsutstyr, så er det best å ta det med i bilen. Imidlertid må du huske på visse sikkerhetsregler. Lær om hvordan du frakter ski og utstyr på en riktig måte.

Transport av ski og snowboard på biltaket

Det er mange måter å transportere vintersportsutstyr. De fleste – og kanskje du også – plasserer ski på taket av bilen. Det fins noen grunner til at man bør frakte ski eller snowboard på nettopp denne måten.

  • Sikkerhet. Hvis du bråstopper eller havner i en kollisjon, utgjør sportsutstyr som befinner seg inne i bilen, tilleggs fare for føreren og passasjerene. Derfor er det en del land som forbyr transport av usikrede ski inne i bilen.
  • Bedre plass i bilen. Når du drar på vinterferie, tar du sikkert med deg mange ting. Ved å plassere skiene på biltaket, har du hele bagasjerommet til din disposisjon.

Ved å transportere ski på biltaket unngår du risiko for personskader som kunne oppstå under en trafikkulykke. Imidlertid må du som fører også huske på de generelle sikkerhetsreglene under kjøring. Før du drar, forsikre deg at du har alle nødvendige forsikringer og dokumenter og at passasjerene har sikkerhetsbeltene festet. Alltid tilpass kjørehastigheten etter forholdene på veien.

Er du enig i at det er fornuftig og trygt å frakte vintersportsutstyr på biltaket? Det fins en rekke løsninger som lar deg feste ski og snowboard på taket.

Transport av vintersportsutstyr i takboks

Mange førere sier at den beste løsningen for å transportere ski på biltaket er å bruke en dedikert takboks. Slike bokser er store nok til å romme mer enn bare ski eller snowboard – også hjelmer eller klær. I tillegg blir innholdet i boksen beskyttet mot været som f.eks. snø.

Skal du frakte ski på biltaket, så må du bare huske å velge en boks som er tilpasset typen på bilen din. En annen fordel med denne løsningen er at den gir bedre komfort til de som sitter inne i bilen siden boksen genererer mindre støy enn et ski- eller snowboardstativ.

Transport av vintersportsutstyr med magnetisk skistativ

En takboks er ikke den eneste måten å transportere ski eller snowboard på biltaket – som et alternativ kan du bruke et magnetisk stativ. En av fordelene med denne typen stativ er at det er enkelt å montere og ta av uten verktøy. En annen ting som taler til løsningens fordel, er prisen – magnetiske stativer er billigere enn takbokser.

Selv om det er trygt å frakte ski i et magnetisk skistativ på taket, anbefales løsningen særlig for korte reiser. Føreren må også ta hensyn til produsentens anvisninger som gjelder tillatt kjørehastighet (som oftest er det 130 km/t).

Transport av vintersportsutstyr med skistativ

En annen måte å frakte ski utenfor passasjerommet, er å bruke et ski- eller snowboardstativ. Et slikt stativ er enkelt å montere – du fester det til sideskinnene på bilen. En annen fordel er den gunstige prisen. Dyrere modeller er utstyrt med tyverisikring.

Vintersportsutstyr som blir transportert i et stativ, er utsatt for været. Derfor må du være forberedt på at det kan være nødvendig å rengjøre skiene eller snowboardet når du kommer frem. Du bør imidlertid ikke ha problemer med å lagre selve stativet – det veier ikke mye og tar opp lite plass.

Transport av ski og snowboard inne i bilen

Skal du på skiferie alene eller med én passasjer? Da kan du la være å frakte skiene dine på biltaket og bruke bagasjerommet og baksetet i stedet. Hvordan transporterer du ski i passasjerommet på en trygg måte? Her er de grunnleggende reglene:

  • utstyret bør være plassert i en spesiell pose – når du benytter åpningen til baksetet;
  • skiene eller snowboardet skal festes med sikkerhetsbelte – dette hindrer at utstyret flytter på seg ved bråstopp;
  • hvis du frakter utstyret i bagasjerommet, skal du bruke beskyttelsesnett.

Kun utstyr som er riktig sikret, medfører ikke fare for deg, dine passasjerer og andre i trafikken.

Leie av bil med skistativ

Det finnes en rekke måter å transportere vintersportsutstyr på. Du kan bestemme deg enten for å bruke den anbefalte løsningen, dvs. å plassere utstyret på biltaket, eller å frakte riktig sikrede ski inne i bilen.

Skal du på skiferie med en leid bil? Velg da en av bilene som er tilgjengelige i vårt leiefirma. Hvis du drar på vinterferie sammen med hele familien, anbefaler vi at du leier en minibuss med stort bagasjerom. Vi tilbyr også leie av personbil utstyrt med skistativ.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?