Leiebilpriser – hva utgjør prisforskjellen?

Inntil nylig har leiebiler vært forbundet med store utgifter. Med tiden har flere og flere nye utleieselskaper begynt å komme på markedet, noe som gjorde at bilutleiepriser har blitt overkommelig for alle som ønsker seg et praktisk transportmiddel. Men hva utgjør prisforskjellen for et kjøretøy fra utleieselskapet?

Leiebilpris – hva påvirker den?

Det er flere grunnfaktorer som påvirker pris på leiebil. De fleste bilutleiefirmaer, når de utarbeider prislisten, ser på bilmerke og bilklasse. Leieperioden er imidlertid like viktig. Jo lenger leieperioden er, desto mindre koster det per dag. Man skal imidlertid ikke glemme at bedre bilklasse vil påvirke din lommebok i en større grad.

Sjekk hvordan du kan redusere leiekostnadene dersom du er opptatt av et praktisk transportmiddel, men vil ikke betale unødvendig mye. Først og fremst er langtidsleie mest lønnsomt. Videre kan du satse på en bil i lavere klasse, som oppfyller samme funksjon på en like god måte. Små bybiler som egner seg utmerket for den hektiske bytrafikken og for korte avstander, er selvsagt billigst å leie, mens man betaler mest for en luksuriøs Limousine.

Ved vurdering av kostnadene for bilutleie i Oslo bør man også være klar over depositum som er fullstendig refunderbart dersom du returnerer bilen i samme tilstand. Husk at du ikke får depositumet tilbake hvis bilen får riper eller hvis du ikke returnerer kjøretøyet med en full tank. Derfor er det lurt å være oppmerksom på det for å slippe ekstra kostnader.

Bilutleie – ekstra kostnader

Bilutleiepriser som du ser på nettsider til diverse utleiebyråer ikke nødvendigvis inkluderer alle kostnader. Avhengig av tilleggstjenester eller tilleggsutstyr kan ekstra kostnader f.eks. omfatte barnesete eller GPS. Du betaler også mer for leiebil ved henting eller retur av bilen på et annet sted enn hos bilutleieren. Denne løsningen brukes ofte av de som skal reise videre med et annet transportmiddel eller plukker opp bilen på flyplassen eller på togstasjonen. Man betaler også ekstragebyr for leie av takstativ for transport av sykler eller annet utstyr.

En viktig ting som er lurt å sjekke når man inngår leieavtalen, er også begrensninger i kjørelengden og kjøring i utlandet. Flere utleieselskaper oppgir nøyaktig antall kilometer man kan kjøre med leiebilen per dag. Å overskride grensen på antall daglige kilometer, koster deg noen kroner ekstra per kjørte kilometer. Ikke alle utleieselskaper godtar kjøring ut av landet. Ved brutt på en slik bestemmelse i avtalen kan du bli belastet staffeavgift. Noen utleieselskaper godtar imidlertid reiser til utlandet, men dette innebærer ekstra forsikringskostnader som igjen påvirker den endelige leieprisen.

Oslo – bilutleie. Hvor mye koster det?

Leiebilpriser i Oslo avhenger ikke bare av utleieselskapene selv, men også av etterspørsel etter denne tjenesten i en gitt periode. For eksempel kan det være litt dyrere å leie bil om sommeren når de flere reiser på ferie, og det er færre kjøretøy tilgjengelig. For å forhindre slike situasjoner er det smart å bestille bil i god tid. I de fleste tilfeller kan du ordne dette på Internett eller via telefon. Hvis du er usikker på det endelige leiebeløpet, er det best å kontakte utleiefirmaet først. Du vil da få svar på alle spørsmål du vill måtte ha i forbindelse med bilutleie.

Billeiepriser i Oslo ligger mellom 170-350 NOK per dag, men det endelige beløpet avhenger av type bil og den avtalte leieperioden. Vil du vite mer om bilutleie i Oslo? Sjekk også: Langtidsleie av bil – hva du skal se etter når du tegner en langtidsleieavtale.

Andre nyheter