Langtidsleie av bil – hva du skal se etter når du tegner en langtidsleieavtale.

Trenger du en bil i én eller flere måneder? Bilutleiefirmaer imøteser kundenes forventninger, og gir dem en mulighet for å leie bil i lengre perioder. Tenker du på langtidsleie av bil? Da har du behov for en håndfull nødvendig informasjon. Finn ut hva du skal se etter før du tegner en langtidsleieavtale.

Bilutleie – en måte for å se Oslo og andre spennende steder i Norge

Langtidsleie av bil kan være et godt alternativ til leasing, for å komme seg på jobb hver dag eller for å oppdage noen skjulte perler i Norge.

I Oslo finner du flere velutprøvde og veldig populære bilutleiefirmaer. En av dem er Oslo Bilutleie AS. Deres tilbud inkluderer pålitelige bilmerker til enhver anledning. Her finner du økonomiske bybiler, biler til spesielle oppdrag i vanskelig terreng og mini-busser for bilturer og lengre reiser.

Før du velger et bilutleiefirma, er det lurt å sammenligne ulike pristilbud. Sjekk også kundeanmeldelser på nett. De er en uvurderlig informasjonskilde og gir deg en pekepinn på hva du skal se etter. Hvis du velger en velutprøvd bilutleie, vil du unngå unødvendige problemer og stress.

Hvem kan leie leiebil? Grunnleggende informasjon

En person som ønsker å leie bil, må ha gyldig førerkort. Førerens alder er ikke uten betydning. Noen bilutleiefirmaer leier ikke ut kjøretøy til personer under 25 år, eller krever en ekstra avgift fra unge sjåfører.

I tillegg er det nødvendig å fremvise ID-kort og kreditt- eller debetkort. De fleste leiebilfirmaer krever depositum ved bilutleie. Man får depositumet tilbake dersom bilen returneres uten skader.

Skal du forsikre deg at visakortet ikke belastet urettmessig, er det smart å undersøke bilen nøye før første kjøretur. Overleveringsprotokoll er veldig viktig, og den skal beskrive eventuelle feil, riper eller bulker. I tillegg kan du også ta bilder av bilen (innvendig og utvendig) og oppbevare dem som bevis.

Leiebilkostnader i Norge – hva finner du i avtalen.

Det er vanskelig å anslå nøyaktig hva slags utgifter du må være forberedt på når du leier bil i Norge. Det kommer an på leievarigheten og bilmodellen. De laveste prisene starter fra 500 kroner per dag. Ved langtidsleie er de mer gunstige. Les nøye gjennom avtalen for å oppdage eventuelle tilleggsavgifter.

Drivstoff i tanken

Svært ofte får man leiebilen utlevert med full tank og det forventes at du også returnerer den med full tank. Ellers kan leiebilfirmaet belaste deg med ekstra kostnader. Avtalen angir også en daglig kilometergrense. Vanligvis er det vanskelig å overskride den, men det er lurt å være oppmerksom på dette punktet i avtalen.

Tid og sted for levering av bilen

Dersom du ikke overholder leveringsfristen, må du regne med ekstra kostnader. Bilutleiefirmaene gjør det imidlertid mulig for sine kunder å levere bilen også utenom åpningstidene. Vær oppmerksom på leveringsstedet. Hvis du leverer leiebilen på et annet sted enn du hentet den, vil regningen også øke.

Tilleggsforsikring

Utleiebiler har obligatorisk forsikring. Utleiefirmaet vil garantert tilby deg tilleggsforsikring som sikrer deg mot kostnader i tilfelle blant annet kollisjon eller tyveri. Du kan vurdere å kjøpe den. Husk at du må betale eventuelle parkeringsbøter og parkeringsavgifter fra egen lomme.

Les nøye gjennom betingelser i leieavtalen og bruk kun velutprøvde leiebilfirmaer. Dette gjør din kjøretur med leiebil til en behagelig og trygg opplevelse for deg, dine nærmeste og for din økonomi.

Andre nyheter