Leiebilpriser – hva utgjør prisforskjellen?

Inntil nylig har leiebiler vært forbundet med store utgifter. Med tiden har flere og flere nye utleieselskaper begynt å komme på markedet, noe som gjorde at bilutleiepriser har blitt overkommelig for alle som ønsker seg et praktisk transportmiddel. Men hva utgjør prisforskjellen for et kjøretøy fra utleieselskapet?

Leiebilpris – hva påvirker den?

Det er flere grunnfaktorer som påvirker pris på leiebil. De fleste bilutleiefirmaer, når de utarbeider prislisten, ser på bilmerke og bilklasse. Leieperioden er imidlertid like viktig. Jo lenger leieperioden er, desto mindre koster det per dag. Man skal imidlertid ikke glemme at bedre bilklasse vil påvirke din lommebok i en større grad.

Sjekk hvordan du kan redusere leiekostnadene dersom du er opptatt av et praktisk transportmiddel, men vil ikke betale unødvendig mye. Først og fremst er langtidsleie mest lønnsomt. Videre kan du satse på en bil i lavere klasse, som oppfyller samme funksjon på en like god måte. Små bybiler som egner seg utmerket for den hektiske bytrafikken og for korte avstander, er selvsagt billigst å leie, mens man betaler mest for en luksuriøs Limousine.

Ved vurdering av kostnadene for bilutleie i Oslo bør man også være klar over depositum som er fullstendig refunderbart dersom du returnerer bilen i samme tilstand. Husk at du ikke får depositumet tilbake hvis bilen får riper eller hvis du ikke returnerer kjøretøyet med en full tank. Derfor er det lurt å være oppmerksom på det for å slippe ekstra kostnader.

Bilutleie – ekstra kostnader

Bilutleiepriser som du ser på nettsider til diverse utleiebyråer ikke nødvendigvis inkluderer alle kostnader. Avhengig av tilleggstjenester eller tilleggsutstyr kan ekstra kostnader f.eks. omfatte barnesete eller GPS. Du betaler også mer for leiebil ved henting eller retur av bilen på et annet sted enn hos bilutleieren. Denne løsningen brukes ofte av de som skal reise videre med et annet transportmiddel eller plukker opp bilen på flyplassen eller på togstasjonen. Man betaler også ekstragebyr for leie av takstativ for transport av sykler eller annet utstyr.

En viktig ting som er lurt å sjekke når man inngår leieavtalen, er også begrensninger i kjørelengden og kjøring i utlandet. Flere utleieselskaper oppgir nøyaktig antall kilometer man kan kjøre med leiebilen per dag. Å overskride grensen på antall daglige kilometer, koster deg noen kroner ekstra per kjørte kilometer. Ikke alle utleieselskaper godtar kjøring ut av landet. Ved brutt på en slik bestemmelse i avtalen kan du bli belastet staffeavgift. Noen utleieselskaper godtar imidlertid reiser til utlandet, men dette innebærer ekstra forsikringskostnader som igjen påvirker den endelige leieprisen.

Oslo – bilutleie. Hvor mye koster det?

Leiebilpriser i Oslo avhenger ikke bare av utleieselskapene selv, men også av etterspørsel etter denne tjenesten i en gitt periode. For eksempel kan det være litt dyrere å leie bil om sommeren når de flere reiser på ferie, og det er færre kjøretøy tilgjengelig. For å forhindre slike situasjoner er det smart å bestille bil i god tid. I de fleste tilfeller kan du ordne dette på Internett eller via telefon. Hvis du er usikker på det endelige leiebeløpet, er det best å kontakte utleiefirmaet først. Du vil da få svar på alle spørsmål du vill måtte ha i forbindelse med bilutleie.

Billeiepriser i Oslo ligger mellom 170-350 NOK per dag, men det endelige beløpet avhenger av type bil og den avtalte leieperioden. Vil du vite mer om bilutleie i Oslo? Sjekk også: Langtidsleie av bil – hva du skal se etter når du tegner en langtidsleieavtale.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?