Hva er de beste bilene til å trekke campingvogner? Sjekk våre forslag

Kan du tenke deg en bedre ferieplan enn å beundre landskapet i de fjerntliggende delene av landet? Med fullstendig uavhengighet fra hoteller og drosjer, får vi en oppskrift på en perfekt ferie! Uansett om vi drar alene eller med familien, vil en ferie i campingvogn alltid være en vellykket løsning. Men ikke alle biler kan trekke en tilhenger. Her finner du noen tips for å lykkes med ferien på et hotell på hjul?

Bil til å dra en campingvogn – parametere

Folk som planlegger ferien ute i naturen, lurer ofte på om bilen deres kan trekke en campingvogn. Ikke alle biler klarer denne oppgaven godt. Hvilke bilparametere er viktige å se etter når man skal kjøre med en tilhenger?

Bilmerke og -modell

Når vi er på utkikk etter en bil som vil dra en campingvogn, må vi ikke se etter et bestemt bilmerke eller en bestemt bilmodell. Enhver bil som oppfyller de tekniske og juridiske kravene, vil fungere godt for å trekke en tilhenger.

Bilstørrelse – spiller det noen rolle?

Må bilen ha en viss størrelse? Svaret på dette spørsmålet finnes i Forskrift om bruk av kjøretøy. I henhold til forskriften “Motorvogn må ikke brukes til å trekke tilhenger eller tilhengerredskap med aktuell totalvekt som er større enn den vektgrense for tilhenger som er fastsatt for motorvognen.” Ellers, så spiller det ikke så stor rolle om vi velger en bil med terrengkjøringsegenskaper eller en biler til en dagligdags bruk. Man må imidlertid huske på at Van-er eller SUV-er egner seg mye bedre for kjøring på krevende veier – og det er en meget stor sjanse at vi havner på disse når vi skal på ferie langt i fra storbyer. Biler for terrengkjøring er konstruert for å tåle vanskelige forhold.

Er det viktig med antall hestekrefter på bilen?

Hvor mange hestekrefter må en bil ha for å dra en campingvogn problemfritt, både på rette veier og i bakker? Populære bilmodeller som brukes til å trekke campingvogn har motorer med en effekt på 120 hk og høyere. Jo flere hestekrefter, desto lettere blir det å kjøre. Det brukes som oftest høykompresjons dieselmotorer, dvs. dieselbiler. De garanterer optimalt drivstofforbruk på grunn av høyt dreiemoment ved lave turtall.

Andre tekniske data

Er det noe mer vi må se etter før å velge den perfekte bilen til å dra på en campingvognferie? Det anbefales firehjulsdrift eller forhjulsdrift, noe som gir bedre stabilitet til bil med tilhenger. En annet ting å tenke på er girkassen. Det er egentlig opp til deg. Både manuelt og automat gir fungerer godt når man kjører med en tilhenger.

De beste bilene til campingvognferie

Vi har gitt deg noen tips om de grunnleggende bilparameterne som er viktige å tenke på før man drar på en campingvognferie. Men hvilke biler er for tiden mest populære på markedet? Vi anbefaler to modeller fra Bilutleie. Disse bilene vil fungere godt under alle forhold.

Den første er VW Caddy 2.0 TDI. Dette er en firedørs bil med et sylindervolum på 1,6 eller 2,0 liter og en manuell girkasse. Bilen har også forhjulsdrift, noe som gjør at den tåler utfordrende veier. Denne bilen har dieselmotor som oppnår høy effekt med optimal forbrenning, noe som gir betydelige besparelser.

Den andre anbefalte modellen er VW Transporter 2.0 TDI. Dette er en femdørs bil med 2,0 liters motor og automatgir. 4×4 drift gjør at denne bilen er overlegen selv på svært krevende veier. Denne bilen klarer å dra campingvogn med utstyr helt problemfritt. Den solide bilkonstruksjonen gir økt motstandsdyktighet mot mulige tekniske skader som kan oppstå mens man kjører med en campingvogn.

Kan jeg egentlig kjøre på vanlig førerkort?

Kan jeg kjøre med en campingvogn med førerkort klasse B? Du kan trekke tilhenger etter en personbil når tilhengerens tillatte totalvekt er maks 750 kg. Du kan trekke en tyngre tilhenger hvis den tillatte totalvekten for bilen og tilhengeren til sammen er maks 3 500 kg. Vekten av tilhengeren må være innenfor det bilen er har lov å trekke. Disse forskriftene gjelder for en tilhenger uten brems, dvs. en campingvogn.

Andre nyheter