Hva er de beste bilene til å trekke campingvogner? Sjekk våre forslag

Kan du tenke deg en bedre ferieplan enn å beundre landskapet i de fjerntliggende delene av landet? Med fullstendig uavhengighet fra hoteller og drosjer, får vi en oppskrift på en perfekt ferie! Uansett om vi drar alene eller med familien, vil en ferie i campingvogn alltid være en vellykket løsning. Men ikke alle biler kan trekke en tilhenger. Her finner du noen tips for å lykkes med ferien på et hotell på hjul?

Bil til å dra en campingvogn – parametere

Folk som planlegger ferien ute i naturen, lurer ofte på om bilen deres kan trekke en campingvogn. Ikke alle biler klarer denne oppgaven godt. Hvilke bilparametere er viktige å se etter når man skal kjøre med en tilhenger?

Bilmerke og -modell

Når vi er på utkikk etter en bil som vil dra en campingvogn, må vi ikke se etter et bestemt bilmerke eller en bestemt bilmodell. Enhver bil som oppfyller de tekniske og juridiske kravene, vil fungere godt for å trekke en tilhenger.

Bilstørrelse – spiller det noen rolle?

Må bilen ha en viss størrelse? Svaret på dette spørsmålet finnes i Forskrift om bruk av kjøretøy. I henhold til forskriften “Motorvogn må ikke brukes til å trekke tilhenger eller tilhengerredskap med aktuell totalvekt som er større enn den vektgrense for tilhenger som er fastsatt for motorvognen.” Ellers, så spiller det ikke så stor rolle om vi velger en bil med terrengkjøringsegenskaper eller en biler til en dagligdags bruk. Man må imidlertid huske på at Van-er eller SUV-er egner seg mye bedre for kjøring på krevende veier – og det er en meget stor sjanse at vi havner på disse når vi skal på ferie langt i fra storbyer. Biler for terrengkjøring er konstruert for å tåle vanskelige forhold.

Er det viktig med antall hestekrefter på bilen?

Hvor mange hestekrefter må en bil ha for å dra en campingvogn problemfritt, både på rette veier og i bakker? Populære bilmodeller som brukes til å trekke campingvogn har motorer med en effekt på 120 hk og høyere. Jo flere hestekrefter, desto lettere blir det å kjøre. Det brukes som oftest høykompresjons dieselmotorer, dvs. dieselbiler. De garanterer optimalt drivstofforbruk på grunn av høyt dreiemoment ved lave turtall.

Andre tekniske data

Er det noe mer vi må se etter før å velge den perfekte bilen til å dra på en campingvognferie? Det anbefales firehjulsdrift eller forhjulsdrift, noe som gir bedre stabilitet til bil med tilhenger. En annet ting å tenke på er girkassen. Det er egentlig opp til deg. Både manuelt og automat gir fungerer godt når man kjører med en tilhenger.

De beste bilene til campingvognferie

Vi har gitt deg noen tips om de grunnleggende bilparameterne som er viktige å tenke på før man drar på en campingvognferie. Men hvilke biler er for tiden mest populære på markedet? Vi anbefaler to modeller fra Bilutleie. Disse bilene vil fungere godt under alle forhold.

Den første er VW Caddy 2.0 TDI. Dette er en firedørs bil med et sylindervolum på 1,6 eller 2,0 liter og en manuell girkasse. Bilen har også forhjulsdrift, noe som gjør at den tåler utfordrende veier. Denne bilen har dieselmotor som oppnår høy effekt med optimal forbrenning, noe som gir betydelige besparelser.

Den andre anbefalte modellen er VW Transporter 2.0 TDI. Dette er en femdørs bil med 2,0 liters motor og automatgir. 4×4 drift gjør at denne bilen er overlegen selv på svært krevende veier. Denne bilen klarer å dra campingvogn med utstyr helt problemfritt. Den solide bilkonstruksjonen gir økt motstandsdyktighet mot mulige tekniske skader som kan oppstå mens man kjører med en campingvogn.

Kan jeg egentlig kjøre på vanlig førerkort?

Kan jeg kjøre med en campingvogn med førerkort klasse B? Du kan trekke tilhenger etter en personbil når tilhengerens tillatte totalvekt er maks 750 kg. Du kan trekke en tyngre tilhenger hvis den tillatte totalvekten for bilen og tilhengeren til sammen er maks 3 500 kg. Vekten av tilhengeren må være innenfor det bilen er har lov å trekke. Disse forskriftene gjelder for en tilhenger uten brems, dvs. en campingvogn.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?