Leasing vs. langtidsleie. Hva bør man velge?

Hvis du har behov for en bil, kan du benytte deg av flere alternativer – du kan søke om billån, bruke leasing eller langtidsleie. Sistnevnte alternativ blir for tiden stadig mer populært. Men hva er forskjellen mellom leasing og langtidsleie? Her kan du lese om fordeler og ulemper ved disse løsningene.

Hva er leasing, og hvordan er den annerledes enn langtidsleie?

Både leasing og langtidsleie er metoder for å finansiere person- eller varebil. Leasingavtale betyr at leasinggiver stiller bilen til disposisjon for leasingtaker mot en fast månedsleie. Partene kan avtale at leasingtaker få mulighet for å kjøpe ut leasingbilen for et symbolsk beløp ved leieavtalens slutt.

Langtidsleie er et alternativ til leasing. Hva går det ut på? Leietaker får bilen til disposisjon for en viss periode, f.eks. 24 måneder. Avtalen gir ikke leietakeren mulighet for å kjøpe ut leiebilen, noe som betyr at etter avtalens slutt returneres bilen til utleieren. Leietakeren betaler månedsleie for bruk av bilen. I denne utleiemodellen er bilforsikring og service eierens, dvs. utleieselskapets, ansvar.

Leasing vs. leie – viktigste fordeler og ulemper ved disse løsningene

Leasing og langtidsleie skiller seg fra hverandre til tross for flere likheter. Du bør lære om fordelene og ulempene ved disse modellene for å kunne velge den beste løsningen for deg.

Hovedtrekk ved leasing:

  • Mulighet for å kjøpe ut bilen. Ved avtalens slutt kan du kjøpe leasingbilen.
  • Det er ikke mulig å bytte ut kjøretøyet i løpet av avtaleperioden. Dette er ikke nødvendigvis en ulempe så lenge du er sikker på at du ikke får behov for en større bil.
  • I den perioden du har leasingbilen, har du som leasingtaker det hele og fulle ansvaret for vedlikehold og service av bilen. Du kan imidlertid avtale med leasingselskapet at de tar seg av bilforsikringen eller servicen.
  • Høyere månedsleie. Dette skyldes at kjøretøyets verdi er inkludert i leasingavtalen. Takket være dette kan du ved avtalens slutt kjøpe bilen for et lite beløp.
  • Ved oppstart av en leasingavtale må du betale startleie. Startleien bestemmes ut fra bilprisen.

Langtidsleie er et alternativ til leasing. Hva taler for denne finansieringmetoden? Det er viktig å kjenne til fordelene og ulempene for å bestemme hva som lønner seg mest for deg.

Langtidsleie kjennetegnes av:

  • Fleksibilitet. Som regel er leieavtalen kortere enn leasingkontrakten. Som regel kreves ikke startleie eller depositum.
  • Eieren, dvs. utleieselskapet tar seg av bilservice og vedlikehold. Du trenger ikke å bekymre deg for dekkskifte eller for reparasjoner – dette er bileierens ansvar.
  • Du har mulighet for å bytte ut bilen ved behov. Bruker du personbil til vanlig, men av og til har du behov for en varebil? Utleieselskapet vil gi deg en slik mulighet.
  • Lave kostnader. Månedsleie inkluderer kun gebyr for bilbruk og godtgjørelse til utleieselskapet.
  • Du får ikke mulighet til å kjøpe ut bilen. Du kan kjøpe ut din leiebil kun ved leasingavtale.

Langtidsleie av bil kan lønne seg spesielt for næringsdrivende som er opptatt av bedriften ansikt utad og derfor vil de ha mulighet for å kunne bytte ut sine kjøretøy ved behov.

Leasing eller langtidsleie – hva er mest gunstig for deg?

Du bestemmer selv hvilken finansieringsform lønner seg mest for deg med tanke på din situasjon og forventninger. Hvis du liker å ha et bredt utvalg eller har behov for å bytte ut personbil med varebil i tråd med sesongsvingninger, vil langtidsleie ha flere fordeler i ditt tilfelle. Du vil da kunne nyttiggjøre deg fleksibiliteten til langtidsleietilbudet.

Har du behov for en viss bilmodell over lengre tid? Er du opptatt av å kjøpe ut bilen etter kontraktens slutt, bør du heller bruke leasing. Leasing kan også gi noen skattemessige fordeler til deg som er næringsdrivende.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?