Er langtidsleie er lønnsomt?

er langtidsleie lønnsomt

Du velger merke og modell, signerer en avtale, og bruker bilen i 6, 12 eller 24 måneder – det er slik langtidsleie med et bilutleieselskap fungerer i praksis. Er langtidsleie lønnsomt? Finn ut for hvem og når langtidsleie kan være et gunstig valg.

Hva er langtidsleie av bil?

For å finne ut om det lønner seg med langtidsleie av biler, må du først vite hva langtidsleie er og hva det innebærer. Langtidsleie er en tjeneste der et bilutleieselskap gir en kunde en bil for midlertidig, vanligvis i minst en måned. Kunden velger bilen og får visse forpliktelser i det øyeblikket avtalen signeres – for eksempel å betale for bruk av bilen i henhold til en tidsplan.

Langtidsleie kan også betraktes som et alternativ til korttidsleie. I tilfelle av langtidsleie er ikke avtalen inngått for bare noen dager eller uker, men varer i minst en måned. Hos Oslo Bilutleie kan en langtidsleieavtale signeres for minst 1 måned og maksimalt 36 måneder. Forpliktelsene for begge parter er like i begge tilfeller.

Er langtidsleie av bil lønnsomt?

Som enhver tjeneste har langtidsleie fordeler og ulemper. Imidlertid veier fordelene tyngst. Betyr dette at langtidsleie av bil lønner seg? Med tanke på komforten, kan man trygt si ja. Brukeren av den leide bilen trenger ikke å bekymre seg for forskjellige saker. På denne listen finner du blant annet:

Forsikring. Både obligatorisk og ekstra forsikring kjøpes av eieren av kjøretøyet, altså utleieselskapet. Imidlertid kan sjåføren kjøpe forsikringer som vil beskytte ham mot behovet for egenandel hvis det oppstår skade.

Service. Periodiske inspeksjoner, som er avgjørende for å opprettholde garantien, forblir også på eierens side. Det er han som må sørge for at bilen går til inspeksjon på avtalt dag.

Årlig skifte av dekk. Leie av personbiler er også lønnsomt for sjåfører som ønsker å bruke en bil tilpasset veiforholdene, uten å måtte huske på regelmessig dekkskifte.

Langtidsleie av bil – lønner det seg sammenlignet med andre finansieringsformer?

På spørsmålet om langtidsleie av bil er lønnsomt med tanke på komforten, er svaret ja. Men komforten er ikke alt, for det er fortsatt den økonomiske siden av saken. Hvordan står det seg økonomisk med langtidsleie? Er det billigere enn å kjøpe en bil på kreditt eller kontant?

For å kunne si om det lønner seg med langtidsleie sammenlignet med for eksempel kjøp av kjøretøy eller leasing, må du sammenligne vilkårene for disse tilbudene. For sammenligningens skyld kan du anta at sjåføren vil benytte seg av kreditt. Da ser lønnsomheten slik ut:

Innledende kostnader. Å ta opp et lån kan (men trenger ikke å) være forbundet med en provisjon. Langtidsleie innebærer ingen innledende kostnader, mens leasing derimot krever at sjåføren betaler en avgift på for eksempel 20% av bilens verdi.

Månedlige kostnader. Med langtidsleie vil disse være lavest, fordi sjåføren ikke vil betale for forsikringspremier eller servicetjenester. Høyere kostnader må forventes ved kjøp av bil på kreditt eller leasing.

Kjøp av kjøretøy. Etter at lånet er betalt, blir klienten fullverdig eier av bilen. Ved leasing kan det være nødvendig med en ekstra betaling. Spørsmålet om kjøp av bil og dermed ekstra kostnader oppstår ikke ved langtidsleie.

Når du bestemmer deg for om langtidsleie er lønnsomt i Oslo, kan du ikke ignorere spørsmålet om avtaleperioden. Kreditt- og leieavtaler inngås for lengre tid enn langtidsleieavtaler. I tillegg risikerer ikke leiekunden bøter for å avslutte avtalen tidlig.

Med tanke på de ovennevnte punktene, kan det sies at langtidsleie i Oslo definitivt lønner seg. Imidlertid må en grundig analyse utføres for å få nøyaktige besparelsesbeløp.

er det lønnsomt å leie bil på lang sikt

Når lønner det seg med langtidsleie?

Hvis langtidsleie av biler kan være lønnsomt, gjenstår spørsmålet om det alltid er tilfelle. Denne tjenesten er populær blant bedriftseiere som verdsetter bekvemmelighet og ikke ønsker å binde midler i kjøp av bil. Dette er faktisk en god løsning, spesielt med tanke på at nye biler raskt mister verdi, og salg kan være utfordrende.

Langtidsleie kan også være et alternativ for enkeltpersoner som trenger en bil over lengre tid, men ikke ønsker å kjøpe den. Samarbeidet med et bilutleieselskap er fleksibelt. Hos Oslo Bilutleie tilbyr vi et bredt utvalg kjøretøy og muligheten til å sette en grense for antall kilometer. Dette gjør langtidsleie av bil til et godt alternativ til andre løsninger.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?