Tips for den perfekte, stressfrie ferien

Når vi planlegger en ferie, starter vi med å finne ut akkurat hva vi er ute etter. Om det er sol, eventyr eller storby og shopping som fister mest. Deretter bruker vi mye tid på å jakte informasjon om den valgte destinasjonen for å sørge for at vi ikke går glipp av noe når vi er der.

Her en noen tips til en herlig, avslappet ferie.

Lese og slappe av

Finn den perfekte kroken i parken, sett deg ned på et pledd med en kurv jordbær, eller finn en benk i solen og les en god bok. Dette er noe man vanligvis ikke har tid til, så mer komplisert trenger det ikke å være.

Ikke planlegg å gjøre alt på en gang.

Ta deg god tid og fokuser på å finne på ting som har betydning for deg.
Liker du mote og å shoppe? Gjør det. Liker du turer, god mat og soling? Gjør det. Eventuelt en god kombinasjon av begge. Hver en by vil ha utallige høydepunkter å oppleve, så man må rett og slett velge det man har met lyst til.

Paris – Gå rundt i byen, se på menneskene og kulturen. Spis croissant, ost og drikk kaffe på en liten, lokal kafe. Besøk Eiffeltårnet, sett deg i parken med en god bok. Besøk et av de flotte museene. Paris byr på utallige muligheter.

Roma – Ta en spasertur rundt i hagene til Villa Borghese i solen, spis lokal mat og nyt utsikten over hele byen.

Budapest – Den ungarske hovedstaden blir ofte kalt “Østens Paris” – Og det med god grunn. Ta en lang tur gjennom den vakre byen og legg ettermiddagskaffen i et av Budapests historiske kafehus. Dra nytte av «forfatter» menyen, hvor det blir tilbudt gratis blekk og papir, da disse kafeene ofte var populære blant de lokale poetene

Lake Como – Como ligger like utenfor Milano er det perfekte stedet å ta en pause fra den hektiske italienske metropolen. Det er ikke overraskende at mange kjendiser eie et hjem her, da Lake Como er en av de vakreste innsjøene i Italia. Spesielt populær er regionen på grunn av sitt spektakulære landskap, sitt rike dyreliv og ulike spabehandlinger. Kort sagt, den perfekte destinasjonen.

Disse tipsene er enkle, men kan være en påminnelse om å ta det med ro, og virkelig kjenne på hva man selv ønsker å få ut av turen.

Andre nyheter