Mobilitet Rundt i Oslo

Offentlig transport:

Oslo har et komplett og velfungerende nettverk av offentlig transport som består av tog, buss, trikk, ferger og T-bane. Den største delen av nettverket drives av Oslo Sporveier. For ytterligere informasjon om offentlig transport, besøk www.trafikanten.no.

Rundt 50 busslinjer og åtte trikkelinjer dekker byen. Overfor Oslo S kjører denne transporten fra Jerbanetorget. Billetter kan kjøpes fra sjåføren, eller forhåndsbestilles på internett. Dette er et noe billigere alternativ. T-banen i Oslo består av fem T-banelinjene. Billettautomatene er plassert på rekke T-banestasjoner.

Den Batservice Sightseeing A / S (tlf: 23 35 68 90, Internett: www.boatsightseeing.com) driver sesongbasert ferjesamband (april – oktober) fra Rådhuset til Bygdøy Island, der det er flere museer. Andre små ferjer fra Vippetangen, bak Akershus Slott, til alle øyene i havneområdet.

Drosjer:

Taxiholdeplasser er plassert over hele byen og er vanligvis av praktiske årsaker funnet i nærheten av kjøpesentre, torg og foran Oslo S..(tlf: 023 23 Internett: www.oslotaxi.no) og Norges Taxi (tlf: 080 00 Internett: www.norgestaxi.no).

forhåndsreservasjon er mulig til enhver tid.

Reise med bil:

Kjøring er ganske enkel i Oslo, men med byens noe beskjedne størrelse og utmerkede infrastruktur er en bil nærmest overflødig. Men hvis lengre og spontane avstander planlagt, er en bil fortsatt veldig nyttig.

Rushtiden (Klokken 07:00 til 09:00 og 15.00-18.00 ) bør om mulig unngås.

Å finne parkering i Oslo er nærmest umulig, noe som også antyder at bruk av offentlig transport kan være den smarteste løsningen. Mange parkeringsplasser har et maksimalt opphold på 60 eller 30 minutter.

Ulovlig parkering eller parkering ut over automattiden straffes med bøter. Når en parkeringsplass er funnet skal man kjøpe en parkeringbillett og plassere denne tydelig i frontruten.

Eieren av Oslo-kortet kan bruke parkering i gatene i sentrum  uten ekstra kostnad. Parkering, som kan brukes i løpet av dagen, er plassert på følgende steder: CJ Hambros plass, Prinsens gate, BC Krohgsgate, Oslo Plaza, Asker Stasjon og Skøyen Stasjon.

Leiebil:

Blant de største bilutleiefirmaer på stedet inkluderer:

Oslo Bilutleie AS

Stubberudveien 4, 0668 Oslo

Tlf: 22 60 12 12

Minstealder for å leie en bil er 21 år. Som et depositum, er det et kredittkort som kreves. Sjåføren må være minst ett år i besittelse av en nasjonal lisens (utstedt i latinske bokstaver). Forsikringen er obligatorisk og er vanligvis inkludert i leien avgifter.

Sykkelutleie:

Informasjon for syklister er: Tlf: 22 47 30 30. Internett: www.slf.no)

A / S Ski Service, Voksenkollen Stasjon (Tlf: 22 13 95 04) leier sykler.

En sykkel kan du låne hos ca100 utleiestasjoner fra City Bike. Her er det nødvendig med et kort som representerer 24 timer disponibel sykkeltid. Internett: www.oslobysykkel.no).

Range

Andre nyheter