Mobilitet Rundt i Oslo

Offentlig transport:

Oslo har et komplett og velfungerende nettverk av offentlig transport som består av tog, buss, trikk, ferger og T-bane. Den største delen av nettverket drives av Oslo Sporveier. For ytterligere informasjon om offentlig transport, besøk www.trafikanten.no.

Rundt 50 busslinjer og åtte trikkelinjer dekker byen. Overfor Oslo S kjører denne transporten fra Jerbanetorget. Billetter kan kjøpes fra sjåføren, eller forhåndsbestilles på internett. Dette er et noe billigere alternativ. T-banen i Oslo består av fem T-banelinjene. Billettautomatene er plassert på rekke T-banestasjoner.

Den Batservice Sightseeing A / S (tlf: 23 35 68 90, Internett: www.boatsightseeing.com) driver sesongbasert ferjesamband (april – oktober) fra Rådhuset til Bygdøy Island, der det er flere museer. Andre små ferjer fra Vippetangen, bak Akershus Slott, til alle øyene i havneområdet.

Drosjer:

Taxiholdeplasser er plassert over hele byen og er vanligvis av praktiske årsaker funnet i nærheten av kjøpesentre, torg og foran Oslo S..(tlf: 023 23 Internett: www.oslotaxi.no) og Norges Taxi (tlf: 080 00 Internett: www.norgestaxi.no).

forhåndsreservasjon er mulig til enhver tid.

Reise med bil:

Kjøring er ganske enkel i Oslo, men med byens noe beskjedne størrelse og utmerkede infrastruktur er en bil nærmest overflødig. Men hvis lengre og spontane avstander planlagt, er en bil fortsatt veldig nyttig.

Rushtiden (Klokken 07:00 til 09:00 og 15.00-18.00 ) bør om mulig unngås.

Å finne parkering i Oslo er nærmest umulig, noe som også antyder at bruk av offentlig transport kan være den smarteste løsningen. Mange parkeringsplasser har et maksimalt opphold på 60 eller 30 minutter.

Ulovlig parkering eller parkering ut over automattiden straffes med bøter. Når en parkeringsplass er funnet skal man kjøpe en parkeringbillett og plassere denne tydelig i frontruten.

Eieren av Oslo-kortet kan bruke parkering i gatene i sentrum  uten ekstra kostnad. Parkering, som kan brukes i løpet av dagen, er plassert på følgende steder: CJ Hambros plass, Prinsens gate, BC Krohgsgate, Oslo Plaza, Asker Stasjon og Skøyen Stasjon.

Leiebil:

Blant de største bilutleiefirmaer på stedet inkluderer:

Oslo Bilutleie AS

Stubberudveien 4, 0668 Oslo

Tlf: 22 60 12 12

Minstealder for å leie en bil er 21 år. Som et depositum, er det et kredittkort som kreves. Sjåføren må være minst ett år i besittelse av en nasjonal lisens (utstedt i latinske bokstaver). Forsikringen er obligatorisk og er vanligvis inkludert i leien avgifter.

Sykkelutleie:

Informasjon for syklister er: Tlf: 22 47 30 30. Internett: www.slf.no)

A / S Ski Service, Voksenkollen Stasjon (Tlf: 22 13 95 04) leier sykler.

En sykkel kan du låne hos ca100 utleiestasjoner fra City Bike. Her er det nødvendig med et kort som representerer 24 timer disponibel sykkeltid. Internett: www.oslobysykkel.no).

Range
Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?