Langreise med barn

Globetrottere er og blir eventyrlystne mennesker som ikke lar ytre omstendigheter stoppe en planlagt (eller spontan) reise.

Dette er også en mentalitet mange tar med seg når de får bam, og av og til kan dette være noe vanskelig å balansere. Spesielt med tanke på at barn krever rutiner og stabilitet, mens foreldrene innerst inne er det motsatte.

Dette kan imidlertid løses med noen enkle grep. Det er ikke umulig med lange reiser selv om man har barn. Noe mer planlagging vil være nødvendig, men sluttresultatet er definitit verdt det ekstra arbeidet dette medfører

Når du velger et reisemål vil helsevesen og beskyttelse mot sykdommer være en viktig faktor. Man skal vite hvor man kan henvende seg om en legetur er nødvendig.

Særlig på spebarn kan faktorer som dehydrering og kramper oppstå, og da er det viktig med kvalifisert helsepersonell i nærheten.

Før du reiser.

Ikke glem at barn må ha sitt eget pass med bilde for alle utenlandsreiser.

Sjekk også om egne reisedokumenter fortsatt er gyldig og om eventuelle visum for reisemålet kreves. Særlig hvis du har barn, anbefales en avbestillingsforsikring, og ikke minst reiseforsikring for å være på den sikre siden dersom sykdom eller andre hendelser oppstår før reisen, som gjør at man ikke kan dra.

Hvis barnet er vant til sovedelen i barnevognen, ta for all del med denne på flyet.
Barnet sover like godt i denne delen på flyet som hjemme, så ikke stress med å finne alternative soveplasser.

Unødvendige kommentarer og irriterte passasjerer må du som småbarnsforelder ignorere om barnet gråter. De fleste har vært der selv, og nå er det en gang sånn at små barn også skal komme seg fram til destinasjonen. Ta med favorittlekene (Kanskje ikke de som lager mest lyd) og ha rikelig med favorittmaten i umiddelbar nærhet.

Når du bestiller flyturen, prøv å bestill etter døgnrytmen til barnet. Sover barnet på natten, kan det lønne seg å velge en avgang som går senest mulig.

Elektronisk underholdning som ipad er ikke foreldres favoritt, men kan være en redning i nøden hvis det oppstår lang ventetid. Pakk derfor med i tilfelle. Dette vil du ikke angre på om det oppstår situasjoner hvor barnet har behov for å bli litt ekstra underholdt.

Boligen

Booke et fint, barnevennlig hotell eller leilighet med god plass.

Vær oppmerksom på at ting du setter pris på hjemme, også vil være et pluss i ferieboligen. Gode senger, veranda, garderobeplass eller basseng er alle individuelle fasilteter som folk setter pris på. Kanskje barnet ditt elsker vann? Da er et badekar eller et lite, tilgjengelig basseng et pluss.

Det viktigste er at man føler seg komfortabel og nyter oppholdet til det fulle.

Planlegging

Ting som hvordan å komme seg fra A til B, temperaturer og lokal shopping er eksempler på faktorer som er greit å sjekke ut før avreise. Men dette er individuelt og kommer an på hva som er vktig for hver enkelte familie.

Vær oppmerksom på at ting kan ta noe lengre tid enn forventet når det kommer til selve reisingen, så pakk en praktisk håndbagasje med vann, mat, ekstra skift og leker.

Et siste tips: Ikke planlegg og booke for mye. Ta hver dag som den kommer og gjør akkurat det dere føler for. Les dere opp på hva man kan finne på, på stedet dere er, og ta det når det passer. Slapp av og nyt ferien.

Andre nyheter