Langreise med barn

Globetrottere er og blir eventyrlystne mennesker som ikke lar ytre omstendigheter stoppe en planlagt (eller spontan) reise.

Dette er også en mentalitet mange tar med seg når de får bam, og av og til kan dette være noe vanskelig å balansere. Spesielt med tanke på at barn krever rutiner og stabilitet, mens foreldrene innerst inne er det motsatte.

Dette kan imidlertid løses med noen enkle grep. Det er ikke umulig med lange reiser selv om man har barn. Noe mer planlagging vil være nødvendig, men sluttresultatet er definitit verdt det ekstra arbeidet dette medfører

Når du velger et reisemål vil helsevesen og beskyttelse mot sykdommer være en viktig faktor. Man skal vite hvor man kan henvende seg om en legetur er nødvendig.

Særlig på spebarn kan faktorer som dehydrering og kramper oppstå, og da er det viktig med kvalifisert helsepersonell i nærheten.

Før du reiser.

Ikke glem at barn må ha sitt eget pass med bilde for alle utenlandsreiser.

Sjekk også om egne reisedokumenter fortsatt er gyldig og om eventuelle visum for reisemålet kreves. Særlig hvis du har barn, anbefales en avbestillingsforsikring, og ikke minst reiseforsikring for å være på den sikre siden dersom sykdom eller andre hendelser oppstår før reisen, som gjør at man ikke kan dra.

Hvis barnet er vant til sovedelen i barnevognen, ta for all del med denne på flyet.
Barnet sover like godt i denne delen på flyet som hjemme, så ikke stress med å finne alternative soveplasser.

Unødvendige kommentarer og irriterte passasjerer må du som småbarnsforelder ignorere om barnet gråter. De fleste har vært der selv, og nå er det en gang sånn at små barn også skal komme seg fram til destinasjonen. Ta med favorittlekene (Kanskje ikke de som lager mest lyd) og ha rikelig med favorittmaten i umiddelbar nærhet.

Når du bestiller flyturen, prøv å bestill etter døgnrytmen til barnet. Sover barnet på natten, kan det lønne seg å velge en avgang som går senest mulig.

Elektronisk underholdning som ipad er ikke foreldres favoritt, men kan være en redning i nøden hvis det oppstår lang ventetid. Pakk derfor med i tilfelle. Dette vil du ikke angre på om det oppstår situasjoner hvor barnet har behov for å bli litt ekstra underholdt.

Boligen

Booke et fint, barnevennlig hotell eller leilighet med god plass.

Vær oppmerksom på at ting du setter pris på hjemme, også vil være et pluss i ferieboligen. Gode senger, veranda, garderobeplass eller basseng er alle individuelle fasilteter som folk setter pris på. Kanskje barnet ditt elsker vann? Da er et badekar eller et lite, tilgjengelig basseng et pluss.

Det viktigste er at man føler seg komfortabel og nyter oppholdet til det fulle.

Planlegging

Ting som hvordan å komme seg fra A til B, temperaturer og lokal shopping er eksempler på faktorer som er greit å sjekke ut før avreise. Men dette er individuelt og kommer an på hva som er vktig for hver enkelte familie.

Vær oppmerksom på at ting kan ta noe lengre tid enn forventet når det kommer til selve reisingen, så pakk en praktisk håndbagasje med vann, mat, ekstra skift og leker.

Et siste tips: Ikke planlegg og booke for mye. Ta hver dag som den kommer og gjør akkurat det dere føler for. Les dere opp på hva man kan finne på, på stedet dere er, og ta det når det passer. Slapp av og nyt ferien.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?