Hva skjer etter flyttingen?

I Norge har man en plikt til å varsle flytting innen fjorten dager, ellers risikerer man å få bot. Andre myndigheter bør også informeres om bytte av bosted. Disse inkluderer skattekontoret, samt nødvendige sosialtjenester og arbeidsstasjoner. I tillegg bør bileiere også oppdatere kjøretøyet eller oppdatere adressen i dokumentene. Banker og forsikringsselskaper og andre kontraktspartnere skal også kontaktes.

For viktig korrespondanse for å fortsette, må dine kontraktspartnere, som banker eller forsikringsselskaper, også bli informert om bostedsendringen. Hvis du har bestilt videresendingstjenesten på postkontoret, gir dette deg en tilstrekkelig tidsbuffer for å gjøre dette stressfritt. Under alle omstendigheter bør partene informeres om flyttingen omgående. Det samme gjelder for magasiner eller avisabonnementer. Siden GEZ har blitt erstattet av kringkastingsbidraget, er alle husholdninger også gjenstand for bidrag.

Praktisk sett lar mange leverandører deg oppdatere dataene dine raskt og enkelt på nettet eller via e-post.

Flytting til et annet sted gir alltid en god mulighet til å bytte strøm- eller gassleverandør. Hvis du har avsluttet din gamle kontrakt eller ikke har mottatt energi hittil, går du automatisk inn i en grunnpensjonsordning. Etter dette har du 30 dager til å logge inn eller endre strømforsyningen. Som grunnleggende pensjonsytelser er ofte dyrere, er det viktig å sammenligne tilbud så raskt som mulig og deretter registrere seg hos leverandøren man har valgt.

Når alle eiendommene plasseres i bokser i leiligheten, virker dette ofte som et uovervinnelig kaos. Et tips er å plassere plasser alle kartongene i rommene de tilhører. Begynn med å pakke ut når alle møbler er montert, og hvis du har lånt verktøy og utstyr leveres dette fortløpende ettersom du blir ferdig.
Når alle viktige instanser er blitt informert om flyttingen, møblene er på plass og eskene er pakket ut, er det tid for litt avslapping. En ordentlig innflyttingsfest er den ideelle muligheten å vise familie og venner det nye bostedet, og bli kjent med naboene i en uformell atmosfære.

Andre nyheter