Hva skal man se etter når man leier minibuss?

Minibussleie blir en stadig mer populær løsning når man planlegger en reise med en større gruppe. Dette tilbudet brukes gjerne av bedrifter så vel som familier og venner som foretar gruppereiser. Minibuss kan brukes til flere formål inkludert kurs, konferanse, sommerferie, vinterferie, utdrikningslag, eller til større familiebegivenheter som bryllup. Vi har imidlertid noen praktiske tips når du leier minibuss i Oslo.

Dette bør du vite når du leier minibuss

Her er noen viktige punkter du må tenke på før du velger den beste minibussen i Oslo. Med kunnskap om hvordan bilutleiefirmaer fungerer er det enklere å leie et kjøretøy, samt finne ut om bilen er trygg og tilpasset norske veiforhold.

Booking, henting og levering av bilen

Leie av minibuss for en bestemt dato innebærer bestillingsplikt. Derfor er det lurt å velge utleier som tilbyr bookingsystem på nett. Takket være dette kan du være sikker på at kjøretøyet vil vente på deg på et avtalt stedet.

Det er også viktig med å ha ulike hente- og leverealternativer. I større byer har de fleste bilutleiefirmaer flere avdelinger, mens noen har kun ett utleiekontor. Du kan imidlertid bestille henting av minibuss på et valgt sted som parkeringsplass hjemme hos deg eller på flyplassen, mot et lite gebyr. Når du leverer leiebilen, må du huske på å returnere den med samme drivstoffnivå som ved henting.

Begrenset kjørelengde

Det hender at noen bilutleiefirmaer leier ut kjøretøy med begrenset kjørelengde. Dette skje som oftest ved langtidsleie. Dersom du planlegger en lengre tur, for eksempel en reise rundt i Europa, velg bilutleie uten slike begrensninger. Takket være dette unngår du mye stress og økonomiske tap, da overskridelse av den avtalte kjørelengde innebærer ekstra kostnader.

Kjøretøyets tekniske tilstand

Når du henter leiebussen, sjekk om alt er i orden med den. Du bør særlig være obs på:

I tillegg må du være nøye med å sjekke vognkortet og oppføringer med periodiske tilstandskontroller. Sjekk også om bilen har noen åpenbare feil som du kan eventuelt klandres for ved levering. En annen ting er å kontrollere drivstoffnivå. Som nevnt før, må man levere bilen med full tank, så sjekk om tanken er også full ved henting.

Tilleggsutstyr som gjør at kjøringen blir mer behagelig

Det finnes en rekke utstyr som bidrar til økt kjørekomfort hos både sjåføren og passasjerene. Ved bestilling sjekk om bilen din har:

Hva må du huske på når du skal velge leiebuss.

Leie av minibuss i Oslo en veldig god løsning som ikke koster skjorta. Du kan enkelt dele kostnadene mellom alle reisende, slik at turen blir billigere enn med flere personbiler.

Leietilbudet inkluderer en rekke ekstrautstyr som GPS som vil hjelpe deg med å nå destinasjonsmålet, cruisekontroll, klimaanlegg eller radio. Men viktigst av alt er din sikkerhet, så leie av minibuss bør være innledet med kontroll av kjøretøyets tekniske tilstand. Før du kjører ut på veien må du forsikre deg at bilen har en godkjent periodisk kjøretøykontroll. Heldigvis er minibusser fra et pålitelig bilutleiefirma alltid grundig sjekket. Derfor er det lurt å benytte seg av bilutleie i Oslo med et godt rykte.

Andre nyheter