Hva skal man se etter når man leier minibuss?

Minibussleie blir en stadig mer populær løsning når man planlegger en reise med en større gruppe. Dette tilbudet brukes gjerne av bedrifter så vel som familier og venner som foretar gruppereiser. Minibuss kan brukes til flere formål inkludert kurs, konferanse, sommerferie, vinterferie, utdrikningslag, eller til større familiebegivenheter som bryllup. Vi har imidlertid noen praktiske tips når du leier minibuss i Oslo.

Dette bør du vite når du leier minibuss

Her er noen viktige punkter du må tenke på før du velger den beste minibussen i Oslo. Med kunnskap om hvordan bilutleiefirmaer fungerer er det enklere å leie et kjøretøy, samt finne ut om bilen er trygg og tilpasset norske veiforhold.

Booking, henting og levering av bilen

Leie av minibuss for en bestemt dato innebærer bestillingsplikt. Derfor er det lurt å velge utleier som tilbyr bookingsystem på nett. Takket være dette kan du være sikker på at kjøretøyet vil vente på deg på et avtalt stedet.

Det er også viktig med å ha ulike hente- og leverealternativer. I større byer har de fleste bilutleiefirmaer flere avdelinger, mens noen har kun ett utleiekontor. Du kan imidlertid bestille henting av minibuss på et valgt sted som parkeringsplass hjemme hos deg eller på flyplassen, mot et lite gebyr. Når du leverer leiebilen, må du huske på å returnere den med samme drivstoffnivå som ved henting.

Begrenset kjørelengde

Det hender at noen bilutleiefirmaer leier ut kjøretøy med begrenset kjørelengde. Dette skje som oftest ved langtidsleie. Dersom du planlegger en lengre tur, for eksempel en reise rundt i Europa, velg bilutleie uten slike begrensninger. Takket være dette unngår du mye stress og økonomiske tap, da overskridelse av den avtalte kjørelengde innebærer ekstra kostnader.

Kjøretøyets tekniske tilstand

Når du henter leiebussen, sjekk om alt er i orden med den. Du bør særlig være obs på:

  • dekktrykk,

  • ABS, EBV og EBA (nødbremseassistanse),

  • isofix-systemet hvis du planlegger å reise med små barn.

I tillegg må du være nøye med å sjekke vognkortet og oppføringer med periodiske tilstandskontroller. Sjekk også om bilen har noen åpenbare feil som du kan eventuelt klandres for ved levering. En annen ting er å kontrollere drivstoffnivå. Som nevnt før, må man levere bilen med full tank, så sjekk om tanken er også full ved henting.

Tilleggsutstyr som gjør at kjøringen blir mer behagelig

Det finnes en rekke utstyr som bidrar til økt kjørekomfort hos både sjåføren og passasjerene. Ved bestilling sjekk om bilen din har:

  • GPS-navigasjon, som gjør det enklere å fine fram på vei til destinasjonsmålet.

  • Cruisekontroll – en perfekt løsning ved lange kjøreturer, som lar sjåføren hvile foten på lange motorveistrekninger,

  • klimaanlegg som garanterer optimal temperatur under kjøring, noe som er ekstremt viktig for både sjåførens og passasjerenes komfort,

  • sotede vinduer som beskytter kjøretøyet mot uønsket sollys og overoppvarming,

  • armlener som gi betydelig økt komfort,

  • setevarmer som er nyttig på kalde dager.

Hva må du huske på når du skal velge leiebuss.

Leie av minibuss i Oslo en veldig god løsning som ikke koster skjorta. Du kan enkelt dele kostnadene mellom alle reisende, slik at turen blir billigere enn med flere personbiler.

Leietilbudet inkluderer en rekke ekstrautstyr som GPS som vil hjelpe deg med å nå destinasjonsmålet, cruisekontroll, klimaanlegg eller radio. Men viktigst av alt er din sikkerhet, så leie av minibuss bør være innledet med kontroll av kjøretøyets tekniske tilstand. Før du kjører ut på veien må du forsikre deg at bilen har en godkjent periodisk kjøretøykontroll. Heldigvis er minibusser fra et pålitelig bilutleiefirma alltid grundig sjekket. Derfor er det lurt å benytte seg av bilutleie i Oslo med et godt rykte.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?