Hva gjør du om du mister nøkkelen til leiebilen

Den første tanken som slår vedkommende som har mistet nøkkelen til bilen sin er «hvor skal jeg få tak i en annen nøkkel? Denne vil bli sendt via post, og vil bli tatt vare på av utleie selskapet i mellomtiden, for å sikre at det alltid finnes en nøkkel til kjøretøyet.

Siden kjøretøyets registreringsnummer vanligvis er skrevet på nøkkelen, vil kjøretøyet og lokasjon lett være tilgjengelig for eventuelle tyver, som da raskt vil kunne finne bilen.Konklusjonen er derfor- i tilfelle tap av bilnøkkelen vil det tilkomme relativt høye kostnader med tanke på levering av ny, tauing og re-koding. Derfor er det greit å ta ekstra godt vare på nøkkelen med minimal sjanse for bortlegging.

Gi førstehjelp

Ordet førstehjelp er noe som særlig treffer bilister, da man vet at sannsynligheten for å havne i en ulykke er større på veien enn noe annet sted. I Tyskland fører man førstehjelpsplikt, noe som forbereder bilisten på den ulykken som måtte skje.

Det kan være lurt for samtlige bilister å friske opp i gamle førstehjelpsferdigheter med jevne mellomrom. Her er uansett nyttig sjekkliste som kan være grei å ha i bakhånd.

Andre nyheter