Både sportslige og trygge kjørestiler

Volkswagen kjenner sine kunder godt og vet at det finnes uttallige kjøresituasjoner, og at en kjørestil passer ikke alle. Derfor har VW-teknikere gitt Volkswagen-biler teknologien til å tilpasse seg ulike kjørestiler via et adaptivt understell. Dette gir sjåfører muligheten til å oppleve alt fra sportslige til komfortable og trygge kjøreopplevelser.

Både sportslige og trygge kjørestiler

OFF-road kjøring

Volkswagen har lang erfaring med off-roadkjøring og har utstyrt modellen Touareg og Tiguan med gode off-roadegenskaper. Spesielt er 4MOTION viktig å nevne. Dette er et firehjulsdriftsystem som virker elektronisk og har en midtdifferensiel. En oppgradert versjon er 4XMOTION som finnes i Touareg og som har en låsbar midtdifferensiel, dette innebærer at den kan låses for å gi en konstant kraftfordeling. Du får også muligheten til å velge en 100 prosent midtdifferensialsperre i ekstrautstyr. Volkswagen-modeller som Tiguan og Touareg har også svært god bakkeklarering og kommer med effektive bremsesystemer som sikrer trygg kjøring selv i de verste off-roadforholdene.

2015-volkswagen-tiguan-9

Off-roadmodus med assistentsystemer

Teknologien bak førerassistentsystemene i en Volkswagen-bil tilpasser seg kjøreforholdene. F.eks. 4MOTION i Tiguan jobber sammen med bakkebremsassistenten for å sikre deg en optimal fart når du kjører ned bratte nedoverbakker. Mens igangskjøringshjelpen påvirker motorstyringen slik at kløtsjen blir skånet når du kjører oppoverbakker. I tillegg vil ABS-systemet sørge for du får optimal bremseeffekt på underlag som har løs materiale.

pickup

Volkswagens adaptive understell (DCC)

Nå trenger du ikke to ulike biler for å oppleve to ulike kjørestiler. Sportslig kjøredynamikk og komfortabel kjørestil har blitt kombinert i Volkswagens Amarok nyere biler. Takket være et svært intelligent adaptivt understell så har Volkswagen-førere ulike funksjoner for flere kjørestiler, inkludert Sport, Normal og Comfort. I praksis betyr dette at en VW-bil endrer fjæringsegenskaper avhengig av hvilken kjøremodus du velger. Imidlertid så kan også systemet holdes aktivt og automatisk endre innstillinger slik at du får den beste komfortable kjøreopplevelsen. F.eks. når du skifter fil så kan styringssystemet gi bilen stivere sportsfjæring selv når du er i Comfort-modus.

KW_DDC_ECU_13

Andre nyheter