Valg av riktig transport

Valg av transportkjøretøy avhenger naturligvis av hvor mye du ønsker å transportere. For noe mindre eller lettere transport,  som for eksempel en sofa, vil en liten varebil være tilstrekkelig. De har den store fordelen at de kan drives med en totalvekt på inntil 3,5 tonn med bil førerkort B og uten fartsgrense. Her kan du velge mellom forskjellige lengder, slik at du fortsatt kan klare flytting av en-til to-roms leilighet med en pickup lastebil.

For lengre avstander eller svært tunge transporter bør du heller velge en lastebil. Den klassiske 7,5-tonns er spesielt egnet til dette. Med sine 35 m³ kapasitet er det den ideelle transportør for komplett flytting av en 3-roms leilighet i huset til en stor familie. Den eksisterende bakluken forenkler også lasting og lossing. En ting man bør tenke på er at en lastebil ikke kan overstige en hastighet på 80 km/t, men under transport av viktige eiendeler vil denne faktoren trolig ikke være vanskelig å forholde seg til.

Flyttetips:

Et trofast, godt tips når det kommer til transport av eiendeler er at man bør pakke gjenstandene godt inn før frakt. Det vil komme småskader på møbler og gjenstander om man ikke bruker litt tid på å være nøye her. En logisk rekkefølge med tanke på størrelse og kategori kan også være en faktor man kan tenke på, som vil gjøre arbeidet lettere i ettertid når man laster av. Pakking esker vil vanligvis bli stablet mot bakveggen, mens tunge ting blir stablet oppover.

Pass på og ikke «forlegg» gjenstander. Dette er en felle mange går i, i flyttestressets hete. Tenk over hvor du legger ting, og gjerne noter på esker. Eventuelle smårom mellom eskene som kan føre til at gjenstandene flytter seg fram og tilbake under transport kan fylles med puter, tepper og andre myke materialer.

Andre nyheter