Ergonomi i bilen: Å sitte riktig!

Enten det er snakk om ferietur, forretningsreise eller bare en vanlig biltur – Reisetiden kan ofte være lang. Ryggen er den første delen av kroppen som vil kjenne belastningen av å sitte bak rattet. Men, spenninger og smerter i ryggen kan unngås ved bruk av ergonomi.

Hva er ergonomi?

Ergonomi er definert som vitenskapen om utforming og bruk av arbeidsredskaper og tilrettelegging av arbeidsplasser slik at arbeidet kan gjøres mest mulig effektivt, og uten yrkesskader eller ubehag.

Det er uansett ikke en føresetning at bilturen vil bli ødeleggende for ryggen. Hvis du følger noen enkle regler, kan bilturen bli så behagelig som mulig, selv med ryggsmerter.

Riktig valg av bilsete i leiebil.

Bilstolen skal helst være mest mulig komfortabel og rygg-vennlig, men i noen bilutleie selskaper er dette lettere sagt enn gjort. I likhet med en god madrass, skal bilsetet støtte opp ryggen og avlaste musklene. Et ryggvennlig, ergonomisk bilsete skal derfor ikke være for mykt. dyptsynkede seter kan være praktiske, men vil i lengden også fremme usunn kroppsholdning og til slutt føre til spenninger. I stedet vil ortopediske seter hvor S-strukturen i ryggraden vår er justert, være gunstig. Bilutleiefirmaene tilbyr også seter som tilpasses etter føreren av leiebilen.

Andre nyheter