Hvordan fungerer leasing av bil?

hvordan billeasing fungerer

Ønsker du å bruke en bil, men ikke nødvendigvis eie den? En av løsningene som kan møte dine behov, er leasing. Sjekk hvordan leasing av bil fungerer, hvilke kostnader som er knyttet til det, og hva som skiller det fra langtidsleie av bil.

Hva er leasing av bil?

Leasing av bil er en av måtene å få rett til å bruke en bil uten å være eier av den. Leasing av kjøretøy er spesielt godt kjent blant bedrifter (selv om tjenesten også er tilgjengelig for private kunder), og det er blant dem at det er veldig populært. Hvorfor? Ved å investere en liten sum får bedriftseieren tilgang til en eiendel av høy verdi. Denne løsningen gjør det også mulig å unngå langsiktige kredittavtaler.

Er du nysgjerrig på hvordan leasing av bil fungerer? Kort sagt, ser prosessen slik ut:

  1. Forhandling av leievilkår. Hver leasingavtale begynner med å fastsette vilkårene for samarbeidet mellom leasingleverandøren og leietakeren.
  2. Signering av leasingavtale. Etter at avtalen er signert, får leietakeren tilgang til bilen og betaler en fast månedlig sum.
  3. Bruk av bilen i henhold til avtalen. Hvem som er ansvarlig for vedlikehold og forsikring av bilen, avhenger av avtalens vilkår.
  4. Returnering av leasede gjenstander. Noen ganger returnerer ikke leietakeren bilen, men kjøper den i stedet til en forhåndsbestemt pris

Typer av billeasing

To hovedtyper av billeasing er operativ leasing og finansieringsleasing. Den første er langt mer populær blant bedriftseiere som er interessert i billeasing, på grunn av de mange fordelene. Hvordan fungerer operativ leasing, og hvordan fungerer finansieringsleasing? Når er det fordelaktig å velge operativ leasing?

Kostnader knyttet til vedlikehold av leasede gjenstander (service, reparasjoner, forsikring) bæres alltid av eieren. I tilfelle av operativ leasing forblir eieren leasingleverandøren. For en bedriftseier som har valgt denne typen leasing, betyr det at han ikke trenger å håndtere disse spørsmålene. Imidlertid får han flere fordeler, da:

  •  Frigjør seg fra risikoen knyttet til eierskap av bilen – hele risikoen forblir hos leasingleverandøren.
  • Har rett til å trekke fra kostnadene knyttet til bruken av leasede gjenstander som driftskostnader.
  • Operativ leasing forblir balansemessig nøytral for selskapet – dette gjelder store virksomheter.

Hva er fordelene med billeasing?

Interessen for billeasing er knyttet til fordelene som leasingtakeren (bedrift eller privatperson) kan dra nytte av. Vurderer du å benytte deg av denne tjenesten og lurer på hvordan billeasing fungerer og hvilke fordeler det har? En nøkkelfordel er at det ikke er nødvendig å binde opp egen kapital (besparelser) – det er tilstrekkelig med en egenandel. I tillegg er det ikke nødvendig å ta opp lån – leasing påvirker ikke kredittvurderingen din. Men listen over fordeler slutter ikke der.

Fra et bedrifts perspektiv er skattemessige spørsmål viktige. Avhengig av typen leasing kan kostnadene knyttet til bilbruken inkluderes som driftskostnader. I tillegg kommer muligheten til å bruke nye biler – bilen som overleveres til leasingtakeren er ofte ny. Dette punktet er spesielt viktig for selskaper der prestisje spiller en stor rolle i arbeidet.

hvordan leasing av bil fungerer

Når er det verdt å velge billeasing?

Leasing av bil er en attraktiv tjeneste både for privatpersoner og bedrifter som er interessert i muligheten til å bruke en bil uten å kjøpe den. Siden størrelsen på den månedlige betalingen for leasingtakeren er fast, er dette også en løsning for enheter som ønsker forutsigbare utgifter. Det er også verdt å vurdere leasing av bil når:

  • Den årlige kjørelengden er vanskelig å anslå. Leasing er en tjeneste som er tilgjengelig med alternativet uten kilometerbegrensning.
  • Prioriteten er stor frihet i bruken av bilen. Innholdet i leasingavtalen kan tilpasses leasingtakernes behov.
  • Besparelser er avgjørende. Leasing er ofte mye mer kostnadseffektivt for bedrifter enn å kjøpe bil.

Hva er kostnadene knyttet til leasing av bil?

Leasing – på samme måte som kreditt eller langtidsleie i Oslo – er forbundet med visse kostnader. Hvordan fungerer leasing av bil økonomisk? Leasingtaker må ta hensyn til først og fremst forhåndsbetaling og månedlige avgifter for bruk av bilen i sitt budsjett. Størrelsen på forhåndsbetalingen avhenger av typen kjøretøy og har direkte innvirkning på størrelsen på avgiftene i løpet av leieperioden. Regelen er enkel: jo høyere forhåndsbetaling, desto lavere blir de månedlige avgiftene.

Noen ganger kan det komme til ekstra kostnader. Dette kan være kostnader for kjøp av kjøretøyet ved slutten av leieperioden samt straffegebyrer som leasinggiver kan pålegge, for eksempel for å overskride den avtalte kilometergrensen.

Leasing av bil vs langtidsleie

Mellom leasing av bil og langtidsleie av bil er det noen likheter – i begge modellene får kunden tilgang til en bil og betaler en avtalt sum regelmessig. Samtidig skiller de to tjenestene seg i detaljer som kan påvirke deres attraktivitet. Den viktigste forskjellen er muligheten for å overta bilen du bruker til egen eiendom. Er langtidsleie lønnsomt? Ja, hvis leietakeren:

  • Ikke ønsker å bekymre seg for service, reparasjoner eller forsikring. På dette området er langtidsleie likt leasing.
  • Ønsker å unngå forhåndsbetaling. En slik betaling er typisk for leasing og finnes ikke ved langtidsleie. Trenger et kjøretøy for eksempel i 6 eller 12 måneder. Leasingavtaler er lengre – de er vanligvis inngått for en periode på 3-4 år

Vurderer du langtidsleie? Sjekk tilbudet hos Oslo Bilutleie – firmabilen kan leies i opptil én måned.

Hvilke dokumenter er nødvendige for leasing av bil?

Hver leasingfirma har egne krav i denne forbindelse. Standardmessig må den potensielle leasingtaker presentere identifikasjonspapirer og dokumenter som bekrefter den erklærte inntekten. For bedrifter kan det være nødvendig å legge frem ekstra dokumenter, som skatteerklæringer. En nøyaktig liste over dokumentene som kreves for å signere en leasingavtale kan fås fra det valgte leasingfirmaet.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?