Trøtthet bak rattet:

På lange bilturer, er faktisk innsovning bak rattet en av de fremste årsakene til ulykker. Her er en liste over punkter som kan hjelpe til med å motvirke «duppen» bak rattet.


  1. Start bilturen uthvilt

I utgangspunktet burde man ikke plassere seg bak rattet før en lang tur med mindre man er uthvilt. Alt fra seks til åtte timer søvn er en nødvendighet for å føle seg tipp topp. I tillegg bør man helst ikke være bakfull. Forsking viser at 17 timer uten søvn utgjør 0,5 prosent promille. Respons, reaksjonsevne og syn blir svekket, og konsentrasjosevnen er på bunn. Derfor- Vær uthvilt før bilturen.

  1. Regelmessige pauser med bevegelse

Dette punktet er noe «selvforklarende» Men kan være grei å bli minnet på likevel. Husk pauser! Jevnlige pauser gjøre underverker. En kort spasertur i frisk luft tilfører kroppen din ny oksygen og hindrer tidlig utmattelse. Opplever du tretthet på natten, prøv en kort spasertur i frisk luft, og avslutt turen med noen enkle gynastikkøvelser, og tøy og bøy. Er du fortsatt trøtt, sov i 15 minutter før du fortsetter turen.

  1. Lytt til kroppen

Lyssensitivitet, frysing, tunge øyelokk, repeterende blunking og gjesping vil være de første tegnende på faretruende tretthet. En såkalt mikrosøvn vil i verste fall kune få fatale konsekvenser, så følg tipsene over, og ikke ty til «lettvinte» midler som høy musikk eller synging.  

  1. Spise og drikke riktig og rikelig.

Lett fordøyelig og fiberrik kost anbefales – gjerne spredt over flere pauser. Tung mat vil belaste blodsirkulasjonen og blodsukkeret, og skape tretthetsfølelse i tillegg. Det er også viktig å drikke mye! For hver prosent mindre væske i kroppen vil konsentrasjonen avta med tilsvarende prosent, og dermed øker faren for å sovne bak rattet. Vann er din beste venn på biltur. Mange tyr til koffeinholdige drikker som Redbull og kaffe, men den stimulerende virkningen disse skaper, er bare en kort affære. Etter et kort utbrudd av energi, vil du være mer sliten enn før, og følgelig øker du risikoen for å sovne.

Sovepause.

Som nevnt over, en dupp på femten til tjue minutter vil gjøre underverker. Både konsentrasjon, oppmerksomhet og ytelse øker betrakelig. Trikset her er å våkne igjen før kroppen har nådd dyp søvn. Altså etter maks tyve minutter.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?