Fordeler og ulemper ved leasing av bil

fordelene ved å lease bil

Leasing av bil er et attraktivt alternativ til både lån og langtidsleie. Vurderer du å lease en bil? Før du tar en endelig beslutning, bør du kjenne til fordelene og ulempene ved leasing. Med denne kunnskapen vil det bli lettere for deg å avgjøre om dette er løsningen for din bedrift.

Fordeler med leasing av bil

Selv om leasing av bil er tilgjengelig både for bedrifter og privatpersoner, er det førstnevnte som er hovedmålgruppen for leasingselskaper. Dette er ikke tilfeldig, da fordelene med leasing er mange – bedrifter får både økonomiske og ikke-økonomiske fordeler. Hva er de viktigste fordelene for bedrifter? Her er nøkkelfordelene ved leasing av bil.

Nøytralitet for kredittverdighet

Kjøp av personbiler eller varebiler er en stor utgift. Bedrifter som ikke ønsker å bruke egne midler, kan ta opp lån. Men for å få lån kreves kredittverdighet. Hva hvis kredittverdighet ikke er tilstrekkelig? Svaret er leasing, som er et mer tilgjengelig produkt enn lån. Selv om hvert leasingselskap vurderer potensielle kunders økonomiske situasjon, er leasing mye enklere å få enn lån. En ekstra fordel er at bruk av leasing ikke påvirker kredittverdigheten.

Kredittverdighet er ikke relevant når kunden er interessert i langtidsleie av bil – det er tilstrekkelig å ha inntekter som gjør det mulig å betale fakturaer fra leieselskapet jevnlig.

Minimalt med formaliteter og fleksibilitet

Bedrifter som ønsker å lease bil, trenger ikke å samle en haug med dokumenter – formalitetene ved leasing er minimale, og produktet er fleksibelt. Dette er flere fordeler med leasing av bil. Bedrifter som er interessert i leasing kan:

  • Bestemme varigheten på kontrakten – det er mulig å forlenge kontrakten utover standardperioden, noe som er viktig for bedrifter som ønsker å redusere leasingraten.
  • Forhandle om størrelsen på startinnbetalingen – dette gjør det mulig å tilpasse den til deres økonomiske kapasitet.
  • Forvente raske avgjørelser fra leasingselskapet – dette er viktig da tid ofte spiller en nøkkelrolle i næringslivet.

Skattefordeler

Blant fordelene med leasing må vi også nevne skattefordelene som bedrifter kan dra nytte av. Omfanget av disse fordelene varierer, da de avhenger av blant annet selskapets forretningsform og type leasing (operativ leasing, finansiell leasing). Som et resultat vil de økonomiske fordelene være noe forskjellige for hver bedrift. Likevel er det ofte den økonomiske faktoren som avgjør valget av leasing blant alle tilgjengelige former for ekstern finansiering av biler og annet utstyr, for eksempel bygge- eller datamaskiner.

Tilleggsprodukter til rimelige priser

Leasingselskaper som spesialiserer seg på bileasing samarbeider med mange aktører innen bilbransjen og som tilbyr tjenester til bileiere. Dette betyr at bedrifter som har inngått en leasingkontrakt, får tilgang til en rekke produkter og tjenester på gunstige vilkår. Dette inkluderer:

  • Forsikringer – i tillegg til grunnleggende bilforsikringer kan bedrifter kjøpe assistanseforsikring eller ulykkesforsikring.
  • Dekktjenester – sesongmessig dekkskifte og oppbevaring av dekk kan være billigere takket være rabatter.
  • Bilpleieprodukter – noen ganger betyr samarbeid med et leasingselskap rabatter på produkter som karosseripleiemidler i utvalgte butikker.
fordeler og ulemper ved billeasing

Ulemper ved leasing av bil

Leasing av bil har så langt virket attraktivt, ikke sant? Men som alle andre eksterne finansieringskilder har leasing også noen ulemper. Disse må tas i betraktning når man vurderer lønnsomheten ved denne løsningen. To hovedulemper ved leasing, ofte nevnt av bedrifter, er manglende full beslutningsmyndighet over bilen og behovet for full forsikring.

Manglende full beslutningsmyndighet

Når leasingavtalen er inngått, får bedriften rett til å bruke bilen. Men bruksrett betyr ikke at bedriften eier bilen – det er fortsatt leasingselskapet som er eier. Dette har konsekvenser – det er leasingselskapet som tar avgjørelser om viktige aspekter knyttet til bilen, inkludert service og forsikring.

Hva betyr dette for leietakeren? For eksempel må de på avtalte tidspunkter benytte seg av bestemte verksteder. Dette er ikke alltid praktisk og kan midlertidig begrense tilgangen til bilen.

Behovet for full forsikring

Den grunnleggende bilforsikringen er ansvarsforsikring. Men forsikringsselskaper tilbyr også poliser som skal beskytte leasingobjektet. Et godt eksempel er forsikring mot tyveri og skade på bilen. Funksjonaliteten er ganske enkel og kan illustreres gjennom følgende korte eksempler:

  • Leietakeren forårsaker en kollisjon mens han kjører en leaset bil, og bilen må repareres – forsikringen dekker reparasjonskostnadene.
  • En leaset bil blir totalt ødelagt av naturkrefter (snø, regn, lyn eller vind) – forsikringsselskapet utbetaler erstatning som dekker tapet.

Siden leasingselskapet gir kunden tilgang til verdifulle eiendeler, krever de ofte full forsikring, det vil si kjøp av flere forsikringsprodukter. For bedriften betyr dette høyere kostnader.

Etter å ha analysert alle fordeler og ulemper ved leasing, er du på utkikk etter en annen måte å skaffe biler til bedriften din på? Hos Oslo Bilutleie samarbeider vi med bedrifter – vi tilbyr langtidsleie av personbiler og varebiler. Lær om fordelene og ulempene ved langtidsleie for å se om det er produktet du leter etter!

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?