Om man velger å gjennomføre hele flyttingen selv uten å engasjere et flyttebyrå, er det mye penger å spare, men det tar også mye lengre tid, og det krever en god del planlegging.
For at det ikke skal oppstå problemer, og prosessen skal gå mest mulig smertefritt, er det noen ting å vurdere. I stedet for å bruke emballasje som har vært rundt gamle kjøkkenapparater, er flytteesker en mer stabil løsning. Man kan kjøpe kartonger som er spesielt egnet for tunge gjenstander, og ellers rett og slett benytte såkalte bananesker man får gratis på butikken.
Før du begir deg ut på flyttingen på egenhånd, bør du også være forberedt på det mulige stresset dette medfører. På toppen av jobb og familieliv, må man dedikere mye tid til flyttingen. Er du forberedt på det? I tillegg er det viktig å kartlegge den hjelpen man får av venner og familie til pakking og bæring. Gjør nødvendige forberedelser på forhånd, slik at du sparer tid når hjelpen kommer.
Planleggingen
Hvor mange hjelpere er nødvendig, og hvor lenge? Hvor mange dager regner du å holde på? Hvor mye er det å bære? Hvilket transportmiddel er nødvendig? Disse spørsmålene kan det være greit å avklare på forhånd. Videre: Hvor mange turer må gjøres til den nye leiligheten før alt blir transportert? Hvilke verktøy må til enhver tid være tilgjengelig?
Tips
Hvis du er heldig at den nye leiligheten ikke er langt fra den gamle, bør du gjøre så mange transporter som mulig med din egen bil. Selv i en liten bil får man plass til en god del, med litt taktisk oppbygging av esker.
Enkle ting som blomsterpotter, små møbler og andre pyntegjenstander og husholdningsartikler kan bæres sammen.