Reaksjon ved trafikkulykke

Hvis du skulle være så uheldig å havne i en trafikkulykke, er det et par ting du bør tenke på.  

Sikre ulykkesstedet.

Først av alt er det nødvendig å slå på varselsystemet, for å beskytte deg sjølv på veien slik at andre bilister blir obs på hva som har skjedd.

Da er det viktig å sikre ulykkesstedet, med andre ord for å etablere en varseltrekant, for å redusere muligheten for ytterligere trafikkulykke. Som en generell regel, skal varseltrekanten på motorveiene være satt opp ca. 250 skritt før ulykkesstedet og på veier med minst 150 skritt.

Få hjelp

Når ulykkesstedet er sikret, er det viktig at du får en grunnleggende forståelse for situasjonen. Hvor mange personer er involvert i ulykken? Er det snakk om alvorlig skade? Hvis ja, hvor mange? Og så videre.

Etter du har vurdert situasjonen må du ringe nødnummer. Her er det nødvendig å kommunisere all informasjon, og prøve å holde hodet kaldt så godt det lar seg gjøre. Følgende spørsmål vil være fremtredende:

  • Hvor er ulykken?
  • Hva har skjedd?
  • Hvor mange personer er skadet?
  • Hvilke skader?
  • Hvem ringer?

Vær obs på å ikke legge på for fort, i tilfelle det kommer fleire viktige spørsmål.

Gi førstehjelp

Etter at nødetatene har blitt informert, er det viktig å vise mot og ta vare på offeret.

Ikke vær redd for å gjøre noe galt! Umiddelbar handling kan redde liv, og er et uunnværlig ledd for å øke sjansen for å overleve.

Det viktigste er å holde ofrene varm og rolig på stedet. Dette gjelder spesielt om de er i sjokk, da de har en tendens til å bli raskere nedkjølt. I tillegg til er ting som et varmt teppe og betryggende ord til god hjelp. Dette gir ofrene en følelse av at de ikke er alene og at alt kommer til å gå bra.

Hvis et offer bevisstløst, bør du først sjekke pust og puls. Ved behov, bring personen inn i stabilt sideleie. Også i dette tilfellet er det viktig å holde personen varm med tepper, jakker eller det du eventuelt har med deg.

Har vedkommende sluttet å puste, vil det være nødvendig med gjenopplivning. Mer informasjon om dette kan du finne på steder som Røde Kors.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?