Langtidsleie av bil – hva du skal se etter når du tegner en langtidsleieavtale.

Trenger du en bil i én eller flere måneder? Bilutleiefirmaer imøteser kundenes forventninger, og gir dem en mulighet for å leie bil i lengre perioder. Tenker du på langtidsleie av bil? Da har du behov for en håndfull nødvendig informasjon. Finn ut hva du skal se etter før du tegner en langtidsleieavtale.

Bilutleie – en måte for å se Oslo og andre spennende steder i Norge

Langtidsleie av bil kan være et godt alternativ til leasing, for å komme seg på jobb hver dag eller for å oppdage noen skjulte perler i Norge.

I Oslo finner du flere velutprøvde og veldig populære bilutleiefirmaer. En av dem er Oslo Bilutleie AS. Deres tilbud inkluderer pålitelige bilmerker til enhver anledning. Her finner du økonomiske bybiler, biler til spesielle oppdrag i vanskelig terreng og mini-busser for bilturer og lengre reiser.

Før du velger et bilutleiefirma, er det lurt å sammenligne ulike pristilbud. Sjekk også kundeanmeldelser på nett. De er en uvurderlig informasjonskilde og gir deg en pekepinn på hva du skal se etter. Hvis du velger en velutprøvd bilutleie, vil du unngå unødvendige problemer og stress.

Hvem kan leie leiebil? Grunnleggende informasjon

En person som ønsker å leie bil, må ha gyldig førerkort. Førerens alder er ikke uten betydning. Noen bilutleiefirmaer leier ikke ut kjøretøy til personer under 25 år, eller krever en ekstra avgift fra unge sjåfører.

I tillegg er det nødvendig å fremvise ID-kort og kreditt- eller debetkort. De fleste leiebilfirmaer krever depositum ved bilutleie. Man får depositumet tilbake dersom bilen returneres uten skader.

Skal du forsikre deg at visakortet ikke belastet urettmessig, er det smart å undersøke bilen nøye før første kjøretur. Overleveringsprotokoll er veldig viktig, og den skal beskrive eventuelle feil, riper eller bulker. I tillegg kan du også ta bilder av bilen (innvendig og utvendig) og oppbevare dem som bevis.

Leiebilkostnader i Norge – hva finner du i avtalen.

Det er vanskelig å anslå nøyaktig hva slags utgifter du må være forberedt på når du leier bil i Norge. Det kommer an på leievarigheten og bilmodellen. De laveste prisene starter fra 500 kroner per dag. Ved langtidsleie er de mer gunstige. Les nøye gjennom avtalen for å oppdage eventuelle tilleggsavgifter.

Drivstoff i tanken

Svært ofte får man leiebilen utlevert med full tank og det forventes at du også returnerer den med full tank. Ellers kan leiebilfirmaet belaste deg med ekstra kostnader. Avtalen angir også en daglig kilometergrense. Vanligvis er det vanskelig å overskride den, men det er lurt å være oppmerksom på dette punktet i avtalen.

Tid og sted for levering av bilen

Dersom du ikke overholder leveringsfristen, må du regne med ekstra kostnader. Bilutleiefirmaene gjør det imidlertid mulig for sine kunder å levere bilen også utenom åpningstidene. Vær oppmerksom på leveringsstedet. Hvis du leverer leiebilen på et annet sted enn du hentet den, vil regningen også øke.

Tilleggsforsikring

Utleiebiler har obligatorisk forsikring. Utleiefirmaet vil garantert tilby deg tilleggsforsikring som sikrer deg mot kostnader i tilfelle blant annet kollisjon eller tyveri. Du kan vurdere å kjøpe den. Husk at du må betale eventuelle parkeringsbøter og parkeringsavgifter fra egen lomme.

Les nøye gjennom betingelser i leieavtalen og bruk kun velutprøvde leiebilfirmaer. Dette gjør din kjøretur med leiebil til en behagelig og trygg opplevelse for deg, dine nærmeste og for din økonomi.

Anbefalinger

Hva sier de om oss

Andre gang vi bruker Oslo bilutleie AS og må si oss veldig fornøyd ved begge anledninger. Bilen fungerte som den skulle og god plass. Henting og levering av bil gikk også utmerket. Service på topp og ingenting å klage på Prisen er også lavere enn andre utleier kunne tilby. Vil absolutt bruke dem igjen.
Njaal Reitan
Jeg hadde aldri leid leiebil før og Oslo bilutleie AS var en utrolig bra opplevelse. Enkel administrasjon og hyggelige og dyktige kundebehandlere. Bilen jeg leide var en ny bil i stallen, en VW Crafter og den satt som et “skudd” på veien og var en flott kjøreopplevelse hvor fører satt godt og hadde god oversikt. Jeg anbefaler Oslo bilutleie As på det varmeste.
Øystein Berntsen
Leid bil av dere 2-3 ganger. Alltid god service. Fine biler og enkel administrasjon. Lett å hente og levere bilen med bussen rett utenfor området også.
Jørgen Fjelstad
Tusen takk for en glimrende leieopplevelse. Det siste halvannet året har jeg prøvd tre forskjellige firmaer når jeg har leid bil i jobbsammenheng, og dere er klart best. Kvaliteten på bil er milevis unna det andre jeg har fått leie til samme pris. Takk for oss!
Fredrik M. Ungdomsprest i Tanum menighet
Leide 9 seter Caravelle, alt veldig greit ifht bil og inn- og utlevering. Eneste minus at vi ikke fikk endelig avtale før drøye to uker før leieperioden. Anbefaler leiebil derfra, utover dette. God kvalitet på eldre bil som vi leide, kjørte over 400 mil – ingen problemer med bilen overhodet!
Trine Maren S.M.
Flotte biler, og god service. Vi kan trygt anbefale Oslo Bilutleie AS.
Finnmarksfisk AS
Vi benytter Sundal Bilutleie på et jernbaneprosjekt vi har mellom Larvik og Porsgrunn. Anleggs-prosjekt som dette gir ganske røff bruk på bilene, Sundal Bilutleie har vært gode til å stille opp når noe skjer. Nå har vi brukt de på ganske mange prosjekter og det er jo en grunn til at vi stadig velger Sundal om igjen.
Caverion AS Per-Morten – 13 biler utleid
Vi er fornøyd prisen er grei og bilene er greie. For oss er det vel først og fremst pris som gjør at vi velger Sundal Bilutleie. Jeg har ingenting å utsette på Sundal Bilutleie – vi er fornøyd.
Skanska Norge AS Geza B.
Vil bare takk Oslo Bilutleie avd. Oslo for ekstrem god service. Både priser, biler og service er av ytterste kvalitet. Takk for et bra leieforhold. Vi kommer tilbake i 2018 med nye behov og vil helt klar benytte dere når vi skal leie bil. Ønsker dere en God Jul og Et Godt Nytt år.
Flexcom AS
Det er flere avdelinger hos oss i Skanska som bruker Sundal bilutleie. Min opplevelse er at de er fleksible, rimelige og har god service. Jeg har ikke noe problem med å anbefale Sundal Bilutleie til andre.
Skanska Norge AS Hans Peter J.
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Har dere timesleie på bilene?
Hvordan definerer dere weekend/helg?
Kan jeg tilbakelevere bilen utenom åpningstid?
Har dere åpent i helgene?
Hvor stor bil kan jeg kjøre på vanlig førerkort klasse B?
Har leiebilene bombrikke?
Kan jeg betale med kontanter?
Kan jeg få utlevert bil på Oslo lufthavn Gardermoen?
Egenandelen ved skade
Er den prisen inkludert 2 sjåfører?
Ikke noe “ung sjåfør” gebyr?
Hvilke biler leies hyppigst i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en minibuss i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en van i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en personbil i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en uke i Oslo?
Hvor mye koster det å leie en bil for en måned i Oslo?
Hvilken bil bør man leie i Oslo?
Hva er fartsgrensen i Oslo?
Hva koster drivstoff i Oslo?
Hvor er det best å parkere i Oslo?
Hva trenger jeg for å leie en bil?
Hvordan velge riktig bil?
Må jeg betale et depositum når jeg leier en bil i Oslo?
Kommer leiebiler i Oslo med en begrenset kjørelengde?
Kan jeg leie en dieselbil i Oslo?
Kan jeg leie en bil med automatgirkasse i Oslo?