Riktig lagring av møbler

Når man planlegger flytting, står man alltid overfor oppgaven med å bestemme hvilke møbler som faktisk blir tatt inn i det nye boarealet. Om man flytter til mindre bolig, må man ofte finne lagringsmuligheter til møbler og gjenstander som det tidligere var plass til i det gamle hjemmet.

Hvor og hvordan lagre møbler, malerier og så videre.

Et alternativ er å finne din egne, private plass til lagring. Det er viktig at lagringsområdet er tørt, og beskytter mot påvirkning av vær og vind, slik at møbler og andre gjenstander ikke blir skadet.

Små gjenstander som bøker, husholdningsartikler, servise og bestikk må pakkes forsiktig inn i låsbare bokser og esker, Disse bør ikke være overfylte, da det blir enklere med lettere kartonger for stablingen sin del. Ved å stable sparer man mye plass, og man skaffer seg også en bedre oversikt da man har alt samlet på et sted. Hver kartong er merket på utsiden, for å skape en oversikt over hva som hører til hvor. Klær bør oppbevares i vakuumposer, slik at man forhindrer støv og skade på disse.

Særlig sårbare er møbler laget av polyester. Disse møblene strekker seg allerede når fuktigheten er for høy, slik at møblene ei verste fall blir permanent skadet, og dermed ubrukelige. I slike tilfeller vil et overtrekk av for eksempel plast hjelpe mye. Når det gjelder de individuelle delene av møblene, må det tas hensyn til at disse kan sidestilles for å spare plass. Tynne kluter eller tepper skal plasseres mellom de enkelte elementene. Disse er spesielt viktige for møbler av høy kvalitet. I tillegg kan dyre møbler bli dekket med vakuumfolie slik at når de andre gjenstandene presses inntil, er det nok luft mellom dem for å beskytte møbelkroppen.

Andre nyheter